Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smiljko Sokol:
Povratak na članak

Škorin prijedlog neće biti prihvaćen, ali je zanimljiv

Po svrhovitosti se ističe prijedlog da predsjednik odbije proglasiti zakon dok se o njemu ne izjasni Ustavni sud

Komentari 29

Avatar tituš
tituš
14:57 26.06.2019.

u najavi i prijedlozima dr. Miroslava svi vide "opasnost" od jačanja predsjednika, a mi to upravo trebamo, ako ništa barem na jedan mandat kada ćemo ponovno potvrditi ili opozvati autora, odnosno izabranika! Ono što mi se čini puno važnijim, a ne vidi se toliko, pa mislim da je čak to i odlično, da izmjena Ustava ne će ići samo u ovlastima, nego i u bitnim dijelovima, od promjene preambule i izbacivanja šekijevih umotvorina, do normativnih dijelova Ustava koji zapravo ne funkcionira. Prema novom Ustavu ravnati ćemo zakone, pa i onaj o pravima nacionalnih manjina, koji trebaju nestati kao relikt YUgoslavenske ideje ili još bolje prikrivene velikosrpske politike i težnje ..

VL
MA
Marsijanac
15:38 26.06.2019.

Haa,haaaaaaaaaaa,haaaaaaaaaaaa upravo je nevjerovatno u kojoj su se mjeri crveni mediji uskokodakali u ovih nekoliko dana od kad je Skoro najavio kandidaturu. Koliko blata, koliko zlobe! No necete ovaj puta prevariti NAROD. Skoro je NAS! 'Ajdmo ljudi!

VL
Avatar Jalnuški
Jalnuški
14:53 26.06.2019.

Smiljka Sokola, čovjeka koji je uveo ovaj način glasovanja u HR, se sjećam iz jednog intervjua za HRT još u 90-ima. Pita ga novinar(ka) da zašto je odabrao baš d'Hondtov sustav, a on je odgovorio ovako (po sjećanju): "...iako znam da je to nojgori i najnepošteniji od svih sustava u demokraciji..." i onda je nastavio nešto prtljat. Dakle, ne spada niti pod onu: "Oprosti mu, Bože..." Čisto hodajuće ZLO.

VL
CH
chemica
14:49 26.06.2019.

Smiljko Sokol, ustavnopravni stručnjak za kojeg prljav novac na Tuđmanovom bankovnom računu nije imovina pa ga ni ne mora prijaviti. Eto, tako je krenulo, da ove današnje hadezenjare "zaborave" prijaviti vile s bazenima i Mercedese na dvorištu. Od dvadeset iljada dojč maraka "od autorskih prava" smo došli na pokradene milijune. Hvala ti, Smiljko.

VL
DU
Deleted user
14:57 26.06.2019.

Lik je propištao da "Novac nije imovina!" - zbog te izjave uopće ne zaslužuje da ga se uzima pod rubriku ozbiljno...

VL
DU
Deleted user
16:05 26.06.2019.

Sad ste trazili misljenje ovoga STRUCNJAKA, nastavite serijal sa STRUCNJAKOM Seksom i njegovim posinkom!

VL
DI
didajoza
15:17 26.06.2019.

Možemo komentirati do mile volje ovaj Ustav odgovara i HDZ-u i SDP-u oni su složni a za promjenu treba dvije trećine zastupnika i neće ga mijenjati! Škoro ima dobre želje i namjere a do referenduma što traže Sindikati dok jee HDZ na vlasti neće biti!

VL
DU
Deleted user
16:03 26.06.2019.

Blago nama sa ovakvim strucnjacima! Tko ovoga drzi relevantnim treba se dobro zamisliti.

VL
BO
boris
16:45 26.06.2019.

bit ce jos dosta smisljenih napada i komplikacija koje bacaju HDZ i SDP

VL
Avatar HJelinich1990
HJelinich1990
14:44 26.06.2019.

Zanimljivo

VL
Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
15:19 26.06.2019.

izbori su donekle demokratski, ali poslje nastaje diktatura ma ko GOD bio na vlasti. I tu je problem. Kad vodstvo izstupi sa onog obećanog u kampanji onda se mora opozvati. Kod nas kad se dočepaju vlasti onda su kao vuk u janjećem toru.

VL
SS
simpatican.simpa
16:04 26.06.2019.

još jedan dokaz da sve Ustavne stručnjake, suce kompletno pravosudnu mašineriju (suci, odvjetnici, bilježnici) treba smijeniti, trajno maknuti natjerati ih da vrate nesrazmjer imovine, love vrate u državni proračun i natjerati ih na Bleiburg 2 za sve zločince učinjene hrvatskom narodu od 1991-2019., da pješače po cijeloj našoj i da osjete koje su zlo učinili hrvatskom narodu.

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
15:59 26.06.2019.

Nisam za crvene kmere ali dobar dio skolovanih treba hapsiti.

VL
Avatar Forest Trump
Forest Trump
17:45 26.06.2019.

Jel to onaj stručnjak koji novac na računu FT- a ne smatra imovinom ???!!!

VL
Avatar prvi
prvi
14:43 26.06.2019.

škoro je hdzovac ali bolje i on nego koli ili milanče...

VL
CR
cromak
16:51 26.06.2019.

"Bravo marginalci"!!!! tako kaze KGK sadasnja presjednica. Zato sto je niko nije razbrao sto dela i govori. Sada imamo Skoru koji zbori jezikom u Hrvata dobili ste upitnik na vasem jeziku i nasminkanu sa muzikom koju svi volimo,i svi problamii koji nas tiste, da bi to ostvarili glasati za onoga ko zastupa narod, a ne za one sa buvlji pijaca kao sto su HDZ i SPD i koji su zaposlili KGK i nasmnkali lazima tako da nas nazvala glupim marginalcima. I koja danas lici na skolsku podvorkinu koja zaposlena od struke komunjara i istomisljenika istoga kova.

VL
TI
Tirano
06:26 07.07.2019.

Nije mi baš jasno zašto se nebi mijenjao i Ustav ako treba!? Tuđman je imao pravo, Mesić ga je napustio, neka ga Škoro vrati? Ovo zaista nema smisla da stranka na Vlasti "nema neki katalizator" jer nakon Izbora, nikoga se ne pita ništa više!? Stranka koja "realno čak i nema većinu" u doslovnom smislu riječi, donosi Zakone, amandmane i bez da uvaži i jedan amandman druge strane (bilo ih je tisuće) donosi jednostrane odluke!? Oporba po tome "gubi smisao" postojanja, može slobodno kući jer sjedi tamo baš bez veze! Škoro ima ideju, dobru, no odmah se prelio "strah ustavnih sudaca" da to više i ne budu, jer bar sudaca imamo u ovoj zemlji i gdje stoji da su ovi "baš najbolji"? Kako narod štiti NBH recimo?! Kamatom višom od 9%? To je ludilo što se radi u ovoj zemlji? Teror je to i samovolja Vlasti i zato na izbore ne iziđe ni 50% glasača!?Država smo ogromnih poreza kojima nema ni kraja ni konca!? Škoro bi bio izuzetno dobar predsjednik RH, možda nikad bolji! Kolinda je "svjetski putnik" i tvornica potrošnje novca naroda!? Zato, pamet u glavu!?

VL
Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
14:49 26.06.2019.

Diktatura naroda i točka.

VL
JU
Jugonostalgičar
20:00 26.06.2019.

Kažite otvoreno da je cilj izbacivanje antifašizma i manjina iz ustava. Hrvatska desnica je desnica samo u odnosu na to dvoje. A kad italijanski desničari iskazuju pretenzije na hrvatski teritorij, onda je manja od makovog zrna.

VL
Avatar Vinko2
Vinko2
13:13 28.06.2019.

Nisam zapamtio onu Sokolovu mudrost da novac nije imovina. Međutim, njegovo zagovaranje parlamentarnog sustava kao poželjnog je akademsko tj. bez veze sa hrvtaskom stvarnošću danas. Tu je njegov najveći problem danas. Nedostatak zdrave pameti iliti razboritosti !

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.