Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVIDAN OBRAZOVNI SUSTAV Ministar Dragan Primorac u Makarskoj

Škole nam rade u tri smjene, djeca loše govore strane jezike

23.02.2009.
u 18:16

Ministar Dragan Primorac bio je gost proslave makarskoga HDZ-a koji je u subotu svečano obilježio 19 godina djelovanja.

Hrvatska kao lider?
– Inspirirao me termin američkoga sna pa sam se pitao što je to hrvatski san. Danas hrvatski san već ulazi u brojne domove, a Hrvatska postaje lider u ovom dijelu Europe. Jesmo osiromašeni, škole nam rade u tri smjene, djeca nam slabo govore strane jezike, ali Hrvatska postaje zemlja sa zavidnim obrazovnim sustavom – samouvjereno je poručio Primorac, a svoje tvrdnje obrazložio ulaganjem u obrazovanje i porastom broja visokoobrazovanih.

Kaže da u europskoj praksi nije zabilježen tolik porast ulaganja u obrazovanje, a Hrvatska, k tome, tvrdi on, zauzima prvo mjesto prema povećanju broja studenata u Europi. Iako nije spomenuo podatak o odljevu mozgova, naveo je da nam se vratilo 120 doktora znanosti. Dodao je i to da je njegovoj vladi cilj uvesti što više mladih u sport pa da ih se, umjesto 350.000, sportom bavi svih 600.000.

Krize, otpuštanja i ne baš blistavih prognoza za iduću turističku sezonu Primorac se tek usput dotaknuo.

– Kriza jest, ali najčešće se kriza kreira u našim glavama – tvrdi Primorac.

Na proslavu su došli mnogi njegovi stranački kolege, poput Krune Peronje i Ante Mihanovića iz županijskoga HDZ-a, te saborski zastupnici Josip Matković i Živko Nenadić.

Novi POS-ovi stanovi
Prvi čovjek Makarske Marko Ožić-Bebek, ujedno i HDZ-ov kandidat na izborima, nabrojio je sve što je aktualna vlast napravila te najavio buduće projekte.

– Nakon što završimo 120 POS-ovih stanova, krenut ćemo u novi ciklus gradnje. Sagradit ćemo i sportsku dvoranu u školi na Zelenki te jednu uza srednju školu, gdje će biti 16 učionica. Otvorit ćemo fakultet, klasičnu gimnaziju, pastoralni centar i vrtić na Dugišu, vjerski vrtić u crkvi na Zelenki, a bude li moguće, i opću bolnicu – rekao je Bebek. Peronja je obećao da će se zauzeti da prođu projekti opće bolnice i fakulteta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije