Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapinske Toplice

Škola se izdvaja iz Specijalne bolnice i osniva se novi dječji Centar za odgoj i obrazovanje

Škola
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
11.07.2014.
u 16:00

Dožupanica Jasna Petek rekla je da bi se osnivanjem Centra u budućnosti trebali stvoriti i bolji uvjeti za djecu s posebnim potrebama, a neki projekti mogli bi se aplicirati i prema fondovima EU

Osnovna škola pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama uskoro bi se trebala izdvojiti iz okvira Bolnice te bi se trebao osnovati novi samostalni Centar za odgoj i obrazovanje. Brisanje nezdravstvenog dijela iz okvira Bolnice odobrili su i članovi zagorske Županijske skupštine. Dožupanica za društvene djelatnosti Jasna Petek rekla je kako je osnivanje zasebnog Centra logično rješenje, čime bi se u budućnosti trebali stvoriti i bolji uvjeti za djecu s posebnim potrebama, a neki projekti mogli bi se aplicirati i prema fondovima EU.

Počeli 1958. godine

Inače, prvi počeci rada s djecom s posebnim potrebama u Bolnici započinju još 1958. godine kada se počelo s organiziranom podukom djece koja su bila smještena na Odjelu, a prije 32 godine Osnovna škola dobiva i nove prostore od dvije tisuće četvornih metara. Tijekom prošle godine školu je pohađalo 57 stalno upisanih učenika od 7. do 21. godine te još 27 djece u predškolskom programu, a o njima se brinulo 37 djelatnika.

Više pažnje zdravstvu

Ravnatelj Bolnice dr. Duško Cerovec rekao je kako je brisanje škole iz okvira bolnice danas bila nužnost.

- Mislim da je izdvajanje škole iz sustava naše bolnice dobro rješenje jer će omogućiti i da mi više pažnje posvećujemo zdravstvenim uslugama, što nam je primarno, ali i da sama škola djeluje unutar svog resora i Ministarstva prosvjete. Time će se zasigurno dobiti na kvaliteti što se tiče samog odgoja i obrazovanja djece i mladih s posebnim potrebama te kvaliteti nastavnih programa. Sada nam još predstoji diobena bilanca, a nakon toga i uređenje postojećih prostora i kadrovsko ekipiranje – rekao je Cerovec. Inače, novi ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice bit će defektolog Antun Zupanc.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije