Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEOGRADSKA GIMNAZIJA

Škola objavila detalje napada nožem: Ubola ga je s leđa, pod malim odmorom

Beograd: Bivša učenica kuhinjskim nožem napala učenika i nastavnicu u gimnaziji 'Ruđer Bošković'
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/3
04.05.2023.
u 19:31

Ozlijeđeni učenik i nastavnica pušteni su doma nakon pregleda medicinskog tima, a napadačicu je odvela policija

Beogradska privatna gimnazija Ruđer Bošković u kojoj je danas poslijepodne bivša učenica nožem ozlijedila vršnjaka i nastavnicu reagirala je na tragičan incident priopćenjem. Ovaj napad dogodio se jedva dan nakon stravičnog masakra koji je u osnovnoj školi 
Vladislav Ribnikar počinio 14-godišnji učenik, a u kojem je život izgubilo najmanje devetero ljudi.

Iz Ruđera Boškovića navode da je u četvrtak oko 13 sati 15-godišnja bivša učenica te škole došla u posjet prijateljici koja pohađa tu gimnaziju. Nakon što je prošla kontrolu zaštitara i prijavila posjet, provela je neko vrijeme u školi bez ikakvih naznaka da bi se nešto moglo dogoditi, navodi se na stranicama škole.

Beograd: Bivša učenica kuhinjskim nožem napala učenika i nastavnicu u gimnaziji 'Ruđer Bošković'
1/7

Za vrijeme malog odmora, bivša je učenica na hodniku iznenada izvadila kuhinjski nož, prišla učeniku (15) s leđa i ubola ga u rame, čime mu je nanijela lakše ozlijede. Troje nastavnika koji su se našli u blizini odmah su reagirali i zaštitili djecu, a prilikom oduzimanja noža, jedna je nastavnica zadobila dvije posjekotine.

Ubrzo je na mjesto događaja došao i zaštitar koji je zadržao bivšu učenicu, a pozvane su policija i hitna pomoć. Ozlijeđeni učenik i nastavnica pušteni su doma nakon pregleda medicinskog tima, a napadačicu je odvela policija. Iz gimnazije navode da su u najkraćem roku obavijestili roditelje o napadu te ih pozvali da dođu po svoju djecu.

U priopćenju također navode da iskreno žale zbog današnjeg događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlenike u trenutku kada se javnost još oporavlja od tragedije u školi Vladislav Ribnikar. Dodaju kako u interesu zaštite učenika i roditelja neće otkrivati osobne podatke niti inicijale sudionika događaja.

VIDEO Srbija tuguje za ubijenim učenicima i zaštitarom: Brojni građani pale svijeće i polažu cvijeće ispred škole

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije