Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Škola mora isplatiti 100.000 kn bivšem učeniku jer nije spriječila zlostavljanje

Zlostavljanje učenika koji se 2008. godine s obitelji iz Vukovara doselio u okolicu Bjelovara trajalo je godinu dana i dva mjeseca
12. lipnja 2015. u 21:51 4 komentara 1772 prikaza
Ivan Buljan
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Vijeće bjelovarskog Županijskog suda potvrdilo je presudu Općinskog suda kojom II. osnovna škola iz Bjelovara mora bivšem učeniku Ivanu Buljanu isplatiti 100.000 kuna jer nije spriječila njegovo zlostavljanje.

Zlostavljanje učenika koji se 2008. godine s obitelji iz Vukovara doselio u okolicu Bjelovara trajalo je godinu dana i dva mjeseca, pišu 24sata.

- Prvo su mi se počeli rugati kako sam iz siromašne obitelji i da nemam ništa pošteno na sebi. Govorili su da ja i obitelj ne živimo u kući, nego u običnoj rupi. Kad ni na to nisam reagirao, onda su me počeli i fizički zlostavljati - prisjetio se Ivan. Kaže da su ga i djevojčice i dječaci vješali za ormar, ubadali i tukli velikim šestarom. Iako je njegova majka svakodnevno dolazila u školu i zahtijevala da zlostavljanje prestane, škola nije učinila ništa da bi nasilje okončala.

Sadašnja ravnateljica škole Davorka Bačeković - Mitrović, koja je “naslijedila” slučaj, rekla je da će škola uložiti zahtjev za reviziju Vrhovnom sudu jer je riječ o presedanu i jer će se novčana kazna odraziti na školski standard gotovo 700 učenika. Odvjetnik Vladimir Gredelj koji zastupa Buljanove također je najavio da će uložiti zahtjev za reviziju Vrhovnom sudu jer nije zadovoljan izrečenom naknadom.

>>Zlostavljanje učenika koji se 2008. godine s obitelji iz Vukovara doselio u okolicu Bjelovara trajalo je godinu dana i dva mjeseca

>>Školsko nasilje: potuku se u zahodu i zbog boljega mobitela

>>Akcija nastavnika: Zaustavite roditelje koji ulijeću u razred!

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • mate.no:

    jadan decko... !!

  • Deleted user:

    Čestitke g.Gredelju i strpljivim roditeljima, ovo je važna poruka nastavnicima da se pozabave s idiotima u razredu. Moj sin uči na vjeronauku da trpi i oprašta, a ni ja mu nisam dozvoljavao nasilje i da prostači kao ostali mangupi koji ... prikaži još!ji ga maltretiraju, ali gdje je mjera koju dijete može podnijeti? Cinkanje nastavniku ne pomaže jer mangupi su samo pojačavali izrugivanje kad vide da nastavnici ništa ne poduzimaju. No, nedavno sam rekao sinu da se sam obrani od maltretiranja. I upalilo je, satro je najvećeg idiota na faktor iznenađenja. Sad samo čekam da me netko nazove iz škole ...

  • misterlister:

    Kakva je to škola bogatuna u kojoj se, unatoč tome što je u Hrvatskoj siromašnih napretek, rugaju siromašnome. Ili se siromašni rugaju još siromašnijem? Strašna situacija. Škola ne reagira, a ako kreneš šamarati očeve zlobne djece, bit ćeš prijavljen i ... prikaži još! nastradati. Degradirajuća zemlja sa degradirajućim idiotima umjesto roditelja.