Naslovnica Vijesti Svijet

Skočio je iz helikoptera s padobranom, no dogodilo se ono najgore

Iako mu je to bio 35. skok u životu i peti ove godine, završio je stravičnom smrću
10. listopada 2019. u 11:39 16 komentara 58929 prikaza
padobranac
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/3

Kamerom su snimljeni posljednji trenuci 35-godišnjeg bolničara Mikhaila Prokhorova iz Yekaterinburga u Rusiji, a koji je tragično stradao prilikom skoka s padobranom.

Ilustracija Problemi s vjetrom Neobičan prizor kod Osijeka: padobranac sletio u dvorište kuće

Iako mu je to bio 35. skok u životu i peti ove godine, završio je strašnom smrću.

Mikhail je ušao u helikopter s padobranom na leđima 7. listopada ujutro, a uzletjeli su iznad sela Loginovo. Popeli su se na visinu od 800 metara kada je 35-godišnjak skočio.

Njegov skok sniman je kamerom, no nije prošao onako kako su svi očekivali. Padobran se, naime, nije otvorio pa je muškarac pao na tlo i na mjestu preminuo prije nego što su hitne službe stigle na mjesto nesreće.

katedrala Sve je zabilježio kamerom Britanac se usred noći popeo na zagrebačku katedralu i skočio

Padobran se navodno nije otvorio jer se konop kojim se otvara zapetljao oko 35-godišnjakovog tijela te nije dopustio padobranu da se raširi. Zapetljao se i rezervni padobran, a s obzirom da je velikom brzinom padao, nesretni Mikhail nije uspio ispraviti situaciju.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar Iron Duke 62
  Iron Duke 62:

  Ovdje bi bilo puno posla za lektora - da ga ima. Strašna tragedija? Postoji li nestrašna tragedija? Mikhail Prokhorov iz Yekaterinburga zapravo je Mihail Prokorov iz Jekaterinburga. Ovo je pisanje ruskog nazivlja angloameričkim načinom. Ni mi, ni Rusi za "h" ... prikaži još! ne pišemo "kh"; ni mi ni Rusi za "j" ne pišemo "y". Kako pretpostavljam da ovo ne pišu Anglomerikanci, a ni čitateljstvo nije s angloameričkog govornog područja, zanima me jel' prepisane članke tako teško barem korektno prevesti?

 • Neutralac:

  Za lektora: jos bih dodao da se hrvatski kaze Ekaterinburg . Ono "J" se izostavlja u nasoj transkripciji - kao napr. Jerevan je Erevan. U Srbiji je drugacije....

 • Pahor:

  Glupost, gurtna mu je otvorila stabilizacijski padobran, dakle nije se upetljala oko njega. Njemu je preostalo da trzne glavni a ako on ne upali onda i rezervni padobran. Zašto ga nije otvorio je pitanje ali to što vi pišete u ... prikaži još! članku se sasvim sigurno nije dogodilo, to će vam reći svaki padobranc