Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBURNIJA

Sklonište za životinje tek u dva stranačka programa

azil,životinje,mačke (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
16.05.2013.
u 11:46

„Mi nećemo odustati, naša će borba trajati sve do momenta dok pred ulazom u Liburnijsko sklonište za napuštene životinje ne zavijori crvena vrpca.“

Mi nećemo odustati od Liburnijskog skloništa za životinje, poručili su i opatijske Udruge za dobrobit životinja \"Lunjo i Maza\" i svoje nezadovoljstvo iskazali u priopćenju koje donosimo u cijelosti.

\"U jeku političke borbe, previranja i predizbornih kampanji koje za vlast vode političke stranke na našem području, želimo se oglasiti s činjenicom da napuštene liburnijske životinje na skrbi udruge još uvijek nemaju svoj zamjenski prostor. Konačni rok iseljenja iz dosadašnjeg prostora udruge „Lunjo i Maza“ rapidno se približava. Usprkos podršci mnogih političkih stranaka sudbina četveronožnih beskućnika još uvijek visi o niti. Prema dosadašnjim saznanjima Liburnijsko sklonište za napuštene životinje našlo je svoje mjesto tek u dva stranačka programa. Vrijeme vrlo brzo prolazi, udruga se suočava sa sve većim problemima i pozivima građana za pomoć i zbrinjavanje, a činjenica je da niti komunalna redarstva kako grada Opatije, tako i susjednih općina nisu u poziciji da udovoljavaju zamolbama i zahtjevima građana i to iz sasvim jednostavnog razloga - NEMAJU KUDA sa životinjama.

Jedina alternativa Liburnijskim četveronožnim beskućnicima jest i dalje ubijanje. A ubijanje zdravih životinja, pa bili oni i beskućnici podliježe sankcijama prema članku 260. Kaznenog Zakona Republike Hrvatske. Dolaskom ljetnih mjeseci broj napuštenih mačića i štenaca drastično se povećava, što volonteri svih udruga poučeni dugogodišnjem iskustvom vrlo dobro znaju.U cijeloj priči nameće nam se pitanje : Kako je moguće da ovaj lijepi turistički kraj godinama zanemaruje problematiku humanog zbrinjavanja životinja, izgradnjom i osnivanjem jednog pristojnog skloništa, dok se s druge strane nastoji prikazati maksimalno modernim i naprednim turističkim odredištem?

„Lunjo i Maza“ ima veliku podršku u svome radu od strane turista i inozemnih udruga i daljnja marginalizacija postojećeg problema, kad su u pitanju stranci više sigurno neće prolaziti. Na društvenoj mreži Facebook nalazi se online peticija za osnivanje humanog skloništa za životinje grada Opatije i susjednih općina i svi građani je mogu potpisati i putem interneta. Mi, volonteri udruge „Lunjo i Maza“ uz podršku mnogih ljubitelja životinja našeg kraja, i mnogih stranih gostiju poručujemo kako dosadašnjim tako i budućim vlastima grada Opatije i susjednih općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga: „Mi nećemo odustati, naša će borba trajati sve do momenta dok pred ulazom u Liburnijsko sklonište za napuštene životinje ne zavijori crvena vrpca.“

Volonteri LDDŽ „Lunjo i Maza“, Opatija

>> Srećka i Zvrkica preživjele su zlostavljanje, a prijeti im eutanazija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije