Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misterij zločina

Skinuli svaku sumnju: Tomislav Turibak nije ubio brata Hrvoja

turibak (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
11.10.2012.
u 10:33

Rekonstrukcija ubojstva u zagrebačkom naselju Špansko, koju je napravio vještak Vojin Maštruko, potvrđuje da je Hrvojev ubojica viši od Tomislava

Tomislav Turibak nije ubio brata Hrvoja. Po svemu sudeći, Županijsko državno odvjetništvo odbacit će prijavu za teško ubojstvo što ju je protiv 22-godišnjeg Turibaka podnijela zagrebačka policija. Tako je tri mjeseca nakon što je u stanu u Ulici Drage Gervaisa pronađen mrtav 24-godišnji student građevine istraga njegova ubojstva praktički na početku i ne nazire se tko mu je presudio.

Nitko nije vidio ubojicu

Do otklanjanja sumnje sa žrtvina brata doveli su dokazi prikupljeni nakon zločina počinjenog 7. srpnja. Pala je u vodu prvotna teza da je Hrvojev ubojica bio ljevak, baš kao što je ljevak i Tomislav Turibak jer se ispostavilo da je starijem Turibaku ubodne rane nožem, koji još uvijek nije pronađen, mogao nanijeti i dešnjak. Rekonstrukcija ubojstva u zagrebačkom naselju Špansko, koju je napravio vještak Vojin Maštruko, potvrđuje pak da je Hrvojev ubojica viši od Tomislava. Ni otisak u krvi, za koji se u početku mislilo da je trag papuče koji je ostavio ubojica, nije doveo ni do kakvih rezultata jer se utvrdilo da je to zapravo otisak žrtvina koljena i lista. Ubojicu izgleda nitko nije vidio kada je tog popodneva ulazio u stan Turibakovih, u zgradu u kojoj je u isto vrijeme kod susjeda bilo slavlje pa dolazak i odlazak nepoznatih očito nikome nije zapeo za oko. 

Snimile ga tri kamere

Hrvoje Turibak bio je, utvrđeno je vještačenjem, do 14.07 sati za računalom i pisao. U to je vrijeme nitko od obitelji nije bio s njim u stanu – brata Tomislava nadzorne su kamere snimile tri puta – u vremenu od 15.37 do 14.38 sati. Roditelji su bili u kupnji u Savskoj ulici i kod Tehničkog muzeja nešto prije 14 sati platili su parkiranje. Ubojstvo se, po prvotnim informacijama, dogodilo između 14.30 i 14.55 sati. Tomislav Turibak policiji je kazao da je u to vrijeme bio na rolanju na Jarunu. Kada je doveden na ispitivanje u tužiteljstvo, više nije htio ništa govoriti.

Nakon ubojstva starijeg Turibaka iz temelja se promijenio život žrtvinu bratu. Do srpnja je taj mladić bio trener u fitness-centru, ali nakon svega što se događalo dao je otkaz. Iako se pričalo da je bez posla ostao jer su se polaznici centra žalili da više neće na treninge k ubojici, pa je bilo i prijetnji da će ga prebiti, doznajemo da je Tomislav, umoran od svega, odlučio otići.

>>Policija: Nacrtajte nam nož kojim je Tomislav gulio naranču u teretani

>>Mobitel i kompjutor ubijenog brata otkrit će tajnu zločina

Komentara 41

AB
abaso
22:46 11.10.2012.

....ajmo sad nekog beskućnika, pa da se riješi slučaj.....!!

MA
marabubamara
10:45 11.10.2012.

Eto tako radi nesposobna policija , zrtvama jos vise boli nanose a od pocinitelja niti traga, i to sve ta bi izgledalo kao da nesto rade.

OB
-obrisani-
10:44 11.10.2012.

e murja, baš si murja.....a sada platite odštete dečku kojeg ste razapinjali kroz javnost i novine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije