Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijalište Vučići

Skijanje, škola, utrke i ove su zime besplatni u Ogulinu

skijalište
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
27.11.2014.
u 12:19

Staza udaljena 1,5 kilometra od samog središta Ogulina jedina je u gorskoj Hrvatskoj

Vrijedni članovi Skijaškog kluba Ogulin i ove godine spremno dočekuju novu sezonu na skijalištu Vučići. Nakon što su prošle godine nabavili ratrak za pripremu staze i profesionalnu vučnicu, ove godine vlastitim sredstvima kupili su još jednu modernu vučnicu.

Entuzijazam članova

Ona je montirana u nastavku staze Kuti, tako da je sad skijalište pokriveno od starta do vrha sa vučnicama. Time su vrijedni Ogulinci ne samo osigurali bolje uvjete za sve posjetitelje staze, nego i zadržali prestižnu titulu jedinog uređenog skijališta u gorskom dijelu Hrvatske.

–Skijalište je u potpunosti pokošeno i uređeno pa spremno očekuje sezonu. Vučnice i ratrak su servisirani. To možemo izdvojiti kao ogledni primjer kako se odnosimo prema vlastitoj opremi profesionalno i s odgovornošću.

Od noviteta možemo se pohvaliti s elementima za snježni park kojeg planiramo postaviti na skijalištu, u suradnji s Snowboard klubom Ogulin – rekao je Neven Tešić iz SK Ogulin, te naglasio:

–Skijalište se i dalje gradi i radi isključivo na bazi volonterizma i entuzijazma članova, kako od izvođenja svih radova, tako i do financiranja. Skijanje će i dalje biti besplatno za sve posjetitelje, te se nadamo da će nas nagraditi s nekom donacijom za sav naš trud.

Od značajnih događaja već sada možemo najaviti razna skijaška natjecanja od slalom i veleslalom utrka. Za održavanje utrka smo nabavili profesionalnu opremu uključujući zglobna vrata i mjerač vremena.

Bit će tu i freestyle i turno utrka, škola skijanja i drugo, a to sve samo kilometar i pol udaljeno od središta Ogulina – zaključio je Tešić.

Na skijalištu Vučići tako se danas nalaze dvije skijaške staze. Staza Kuti duljine je 400, a ona manja i znatno manje zahtjevna imena Njivica, nalazi se nadomak ciljne linije i ukupne dužine je 100 metara.

Zabava i za najmlađe

Očekuje se kako će se tamo uglavnom zabavljati najmlađi skijaši.

U skijaškom klubu Ogulin iznimno su zadovoljni svime što su učinili tijekom poslijednjih godina. Naglašavaju kako su, s obzirom da su osnovani u ožujku 2011., među najmlađim sportskim udrugama grada Ogulina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije