Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRISTIJAN BULAT
Povratak na članak

DORH istražuje splitskog kirurga: Odgađao operaciju dok nije dobio mito, a pacijent umro

Bulat se sumnjiči da je sljedeći dan naložio da se pacijentu napravi koronografija, no nije naložio da ga se hitno prebaci na zavod radi operacije jer je smatrao da je 1000 eura premalo za operaciju.

Komentari 14

AS
atilla sb 1986
22:53 28.01.2021.

streljajte govno

VL
AD
adminka
02:43 29.01.2021.

ako mu je samo do novaca, što nije jednostavno otišao van raditi? sve drugo je čisti kriminal i djelo psihopate

VL
JO
jovicamod
01:36 29.01.2021.

A živote. Ja htio platiti mito kada mi došlo stani-pani, a kirurg mi rekao da on to radi, jer je to njegov poziv i ne želi ništa. I onda ovo pročitah. Eto mene živog, a ovog nema. Lijepo naplatiti tome "kirurgu" sve ono što je država uložila u njegovo obrazovanje za početak pa na dalje.

VL
DU
Deleted user
23:25 28.01.2021.

Ne znam kako to ide i da li se u takvim slučajevima može požaliti šefu odjela pa da ga ovaj uputi nekom drugom sa istom uputnicom. Mislim, čemu šef ako je pacijent kao zavezan kod samo jednog doktora. I na kraju umre. Ovo je užasno za čitati, a kamoli to doživljavati.

VL
JA
jadnatikoza
08:34 29.01.2021.

U 90-ima nisi mogao niti kod jednog doktora bez debele plave koverte

VL
DU
Deleted user
06:39 29.01.2021.

U mnogim bolnicama ne možeš doći na interni odjel jer nema kreveta, sve dok ne platiš ulaznicu.

VL
BE
Beskucnik
02:03 29.01.2021.

Zato se pola doktora vratilo iz inozemstva , jednostavno kod nas imaju 1500 Eura a vani 8000 € ali nema koverte , nisu mali Bogovi kao u Hrvatskoj , zivot je skuplji , i ne smiju je...vat u smjeni sestre , a i tesko bi i u politici mogli uspjet , u Hrvatskoj sve doktori na vlasti , zato je korupcija ozakonjena u Hrvatskoj

VL
ZI
zivko1
06:44 29.01.2021.

Kao da je on jedini što traži eure jadan ti je onaj tko završi u bolnici, bolje je platiti privatno bar znaš koliko te to košta, a ovima je uvjek malo.

VL
LI
liliZG
10:56 29.01.2021.

ako nemaju snimku gdje on to izrijekom tvrdi neće mu moći ništa jer je to njihova riječ protiv njegove, ...

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
08:43 29.01.2021.

20 godina, a moguće smanjenje samo ako se pokaje i kaže sudu istinu, tj. da su svi s odijela umiješani, osim medicinskih sestara. Naravno treba potanko ispričati kako su to radili. Dakle kad vas s Križina (ex. vojna bolnica) pošalju hitno Bulatu, on vas dočeka s riječima, kako vam čini uslugu i sve tako nešto , dok ne dobije novac. Pitam se hoće li DORH istražitili je li ovaj preminuli, jedini koji je umro, za kojeg je utvrđeno da se treba operirati, a bio je na Bulatovom odjelu na pregledu i koliko je vremena prošlo od pregleda do smrti. Prvi korak, DORH treba dobiti informacije o takvim slučajevima od liječnika obiteljske medicine.

VL
DU
Deleted user
07:44 29.01.2021.

Mito liječniku je kao kada poštaru kažeš Dobar dan! To se kod nas odmalena ući da se doktoru nosi mito, za malene pregleda kava i čokolada a za ozbiljnije operacije ide obavezno plava kuverta kirurgu. Nadalje medicinske sestre su divne osobe koje doista daju sebe za pacijenta i ok ih je nagraditi ali cijelu sliku narušavaju kirurzi, tipovi poput Hebranga, Kujundžića, Beroša....

VL
MO
modovisisajteMaraschino
07:34 29.01.2021.

Ja krvarim i gnoji mi se u abdomenu od travnja prošle godine. Operaciju sam imao u srpnju, prvo je doktor odbio operaciju jer je smatrao da mi nije ništa a nakon protesta i moljenja nadstojnika klinike (bez mita) odmah su me uzeli na operaciju. Operacija nije uspjela i ponovljena je nakon mjesec dana. Ni ona nije riješila problem. Nakon skoro svakog tjedna dolaska u bolnicu, konačno u studenom mi je rečeno da obavim MR zdjelice i abdomena na koje se čeka mjesecima. Otišao sam u privatnu kliniku i platio 3000 kn za MR i isti dan sam odnio doktoru snimku na njegovo iznenađenje da sam to odmah obavio jer redovi čekanja na MR su dugi do ožujka. Stavio me je na listu za operaciju i još uvijek čekam na red. U najboljem slučaju, sad ću u veljači doći na red za operaciju uz nadu da neću dobit koronu ili sepsu koje izbjegavam evo skoro 10 mjeseci. Toliko o našem zdravstvu. Ako ne plaćaš, čekaš.

VL
MA
maorioni
09:57 30.01.2021.

Suditi mu za ubojstvo s predumišljajem, ali ozbiljno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.