Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smijenjen voditelj

Skandal u Njemačkoj; Ured za izbjeglice nezakonito odobrio više od 1000 zahtjeva za azil

izbjeglice
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
20.05.2018.
u 17:33

U travnju je u javnost izišla informacija da je bivša šefica bremenskog ogranka BAMF-a u 1200 slučaja odobrila zahtjev za azil iako za to nisu postojale osnove. U međuvremenu se protiv nje i petero drugih djelatnika bremenske podružnice vodi istraga

Nakon skandala s navodnim neosnovanim odobrenjima azila u Uredu za migracije i izbjeglice  u Bremenu, njemačko ministarstvo unutarnjih poslova sada provjerava još 13 poslovnica Saveznog ureda za migraciju i izbjeglice (BAMF), javlja dnevnik Bild am Sonntag u nedjelju.

- Rad ovih podružnica bit će naknadno provjeren jer u usporedbi s ostalim ispostavama BAMF-a postoje jake oscilacije u broju priznatih ili odbijenih zahtjeva za azilom', piše Bild am Sonntag pozivajući se na izvore u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kako nadalje prenose mediji, novi ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer u međuvremenu je smijenio voditelja odjela za pitanja azila unutar BAMF-a.

U travnju je u javnost izišla informacija da je bivša šefica bremenskog ogranka BAMF-a u 1200 slučaja odobrila zahtjev za azil iako za to nisu postojale osnove. U međuvremenu se protiv nje i petero drugih djelatnika bremenske podružnice vodi istraga.

Šefica BAMF-a Jutta Cordt izjavila je da će provjera 18.000 pozitivnih odluka o azilu donesenih u Bremenu trajati tri mjeseca.

izbjeglice
1/19

BAMF, prema pisanju dnevnika medijske grupe Funke, u idućem će se razdoblju usredotočiti na prevoditelje zbog čijih je nedostatnih kompetencija u prošlosti dolazilo do nepravilnosti u postupku priznavanja azila. Prevoditelji navodno nisu prolazili nikakve stručne ni sigurnosne kontrole pri zapošljavanju.

Der Spiegel u svom najnovijem broju govori i o tomu da su u bremenskoj ispostavi BAMF-a azil dobile i osobe koje se dovodi u vezi u džihadističkom skupinom tzv. Islamskom državom, a u jednom slučaju i osoba koja se bavila krijumčarenjem izbjeglica u Europu.

Liberalno-demokratska stranka (FDP) traži formiranje parlamentarnog istražnog povjerenstva koje bi trebalo rasvijetliti pozadinu bremenskog skandala i utvrditi do koje mjere je ministarstvo unutarnjih poslova bilo upoznato s nepravilnostima.

Novi ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer je kao jedan od glavnih zadataka svog mandata naveo stroži odnos prema lažnim podnositeljima zahtjeva za azilom kao i sustavnije protjerivanje osoba kojima je zahtjev za azil odbijen.

 

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
18:10 20.05.2018.

Zanimljivo kako su većinom ljevičari, feministi i qederofili uguženi na državna korita, i potkopavaju države iznutra...

AN
ante555
23:43 20.05.2018.

Nista novog, islamizacija Europe se nastavlja.

ST
Startrack
18:00 20.05.2018.

Za to smo se borili. Sad Hrvatska delegacija u EU treba najstrozje dase bori protiv ulaska ostalih drzavica sa Balkana u EU, jer kako znamo nije ih bas ljepo vidit po ulicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije