Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA REAKCIJA

Sjeverna Koreja zbog Intervjua Obamu nazvala majmunom

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
27.12.2014.
u 11:55

Obama je uvijek neoprezan s riječima i djelima kao da je majmun u prašumi, objavila je državna agencija

Sjeverna Koreja optužila je SAD za ovotjedni pad interneta u zemlji, a tamnoputog američkog predsjednika Baracka Obamu nazvali su majmunom, prenosi USA Today.

Nacionalni obrambeni odbor, najviši sjevernokorejski upravni vojni organ, koji vodi Kim Jong-un, okrivio je Obamu za objavljivanje kontroverzne komedije Intervju, u kojemu dvojica novinara izvode atentat na Kima. Nacionalni obrambeni odbor film je nazvao ilegalnim i reakcionarnim.

- Obama je uvijek neoprezan s riječima i djelima kao da je majmun u prašumi - rekao je neimenovani glasnogovornik političkog odjela odbora u priopćenju koji je objavila državna novinarska agencija.

Američka savezna kriminalistička agencija FBI prošli je tjedan objavila da Sjeverna Koreja stoji iza hakerskog napada na Sony, tvrtku u čijem sklopu djeluje Columbia, distributor Intervjua. Međutim, Sjeverna Koreja, koja je zbog filma bila najavila oštru reakciju, i dalje odbacuje krivnju za taj napad.

>> Kim Jong-un izbjegao filmski atentat, oca su mu pogubili autori "South Parka"

>> Zbog prijetnji Sjeverne Koreje otkazali prikazivanje komedije s Rogenom i Francom

Komentara 45

KI
Kissinger
13:10 27.12.2014.

koje je sve epitete u zapadnim medijima dobio gospon Putin,Obama je dobro i prošao.

Avatar cheguevara..
cheguevara..
12:33 27.12.2014.

Ti Ameri napadaju sve oko sebe, kradu i pljackaju tudje nacije, stalno im se vrzmaju oko dvorista, njuse da stakod ukradu. Onda kad se ljudi naoruzaju i podivljaju, ne daju im da im se usele u kucu, proglase ih divljacima i teroristima, a ustvari najeveci teroristi su upravo oni. Ti Korejanci su i podivljali radi njih, kao i svi ostali sto ih Ameri kradu.

Avatar reference
reference
14:21 27.12.2014.

a I ovom goldbergu I drugim zidovima u hollywoodu treba napravit par komedija o aushvitzu ili treblinci pa da vidimo jel im je smjesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije