Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeverna Koreja

Pyongyang: Naše prijetnje o detonaciji hidrogenske bombe trebate shvatiti doslovno

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
26.10.2017.
u 08:18

Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je još jednom podsjetio Pyongyang da je SAD "totalno spreman" upotrijebiti vojne opcije protiv Sjeverne Koreje

Prijetnju Sjeverne Koreje o detonaciji hidrogenske bombe treba shvatiti doslovno, poručio je diplomat te zemlje uslijed rastućih napetosti s SAD-om.

Ministar vanjskih poslova Ri Yong-ho na marginama Opće skupštine UN-a prošlog mjeseca rekao je da će Pyongyang, ako bude stjeran u kut, izvesti "najsnažniju detonaciju" hidrogenske bombe nad Pacifikom, prenosi RT. Visokopozicionirani diplomat ministarstva vanjskih poslova Ri Yong-pil u srijedu je rekao da ovo upozorenje treba biti shvaćeno doslovno.

- Ministar vanjskih poslova vrlo je svjestan namjera našeg vrhovnog vođe, tako da mislim da njegove riječi trebate shvatiti doslovno - rekao je za CNN, upozoravajući da je Pyongyang svoje riječi uvijek realizirao.

- SAD govori o vojnoj opciji i čak vježba vojne poteze. Sankcijama nas pritišću na svim frontovima. Ako mislite da će to dovesti do diplomacije, u dubokoj ste zabludi - rekao je Ri.

Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je još jednom podsjetio Pyongyang da je SAD "totalno spreman" upotrijebiti vojne opcije protiv Sjeverne Koreje.

- Bili biste šokirani da vidite kako smo totalno pripremljeni ako trebamo biti - rekao je Trump, koji idući tjedan ide u posjet istočnoazijskoj regiji.

Komentara 10

JP
josip.pivar11
09:05 26.10.2017.

Pa neka ju detonira u vrtu svoje rezidencije dok ispija svoj omiljeni viski.

DU
Deleted user
14:02 26.10.2017.

Molim lijepo Ameri napadnite tu Sjevernu Koreju prvi! Budite hrabri kao što ste bili hrabri u Libiji I Siriji i još mnogim drugim zemljama baš me zanima što će vam na to reći Kina.

MA
Marvin
10:31 26.10.2017.

Kad cete svatiti da Kimu treba rat , ako ga nitko ne napadne ode njegova moc , desit ce mu se sto i rumunju Causesku njemcu Honeckeru koje nitko nije napao , nego ih je vlastiti narod likvidirao , toga se boji Kim., vi koji ovdje komentirate recite vasim uciteljima da vam kazu da ti sistemi bez protivnika nemaju sansu za opstanak .Neka vam netko ovjasni svrhu berlinskog zida ko ga je izgradio i zbog cega.Kad cete to znati bit ce vam mnoge stvari jasnije , i vidit cete u kakvu zabludu vas vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije