Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova provokacija

Sjeverna Koreja pokusno ispalila balistički projektil

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.04.2017.
u 23:44

Neimenovani američki dužnosnik potvrdio je da je došlo do testiranja projektila, ali je rekao da nema informacija koje ukazuju na to da je bila riječ o nuklearnom projektilu

Sjeverna je Koreja rano u subotu po lokalnom vremenu pokusno ispalila balistički projektil iz područja sjeverno od glavnog grada Pyongyanga, izvijestila je novinska agencija Yonhap navodeći južnokorejske oružane snage.

Za sada nema pojedinosti o projektilu ili njegovu letu, rekao je Yonhap.

Početni pokazatelji su da je sjevernokorejski pokus s projektilom bio neuspješan, javio je Reuters pozivajući se na američki vladin izvor.

Raketa nije napustila sjevernokorejski teritorij, rekako je zapovjednik američke mornarice Dave Benham. Glavni dio rakete sletio je oko 35 kilometara od zračne luke Pukchang, priopćio je američki dužnosnik za CNN.

Neimenovani američki dužnosnik potvrdio je da je došlo do testiranja projektila, ali je rekao da nema informacija koje ukazuju na to da je bila riječ o nuklearnom projektilu.

Sjeverna Koreja zasad se nije oglasila o incidentu.

Do lansiranja je došlo samo nekoliko sati nakon što je američki državni tajnik Rex Tillerson pozvao ostatak svijeta na pomoć u prisiljavanju Sjeverne Koreje da odustane od nuklearnih ambicija.

Prije manje od tjedan dana Sjeverna Koreja održala je testno lansiranje, koje je također bilo neuspjelo. Američka vojska priopćila je da je projektil eksplodirao nekoliko sekundi nakon lansiranja.

SAD je nekoliko dana poslije toga postavio antiraketnu opremu THAAD u Južnoj Koreji.

Komentara 10

DU
Deleted user
03:05 29.04.2017.

Zasto je ispaljivanje projektila od strane Sj. Koreje "provokacija", a veliki vojni manevri Amera i Juzne Koreje na granici Sjeverne Koreje gotovo svakog mjeseca - to nije "provokacija"... Bojim se da ova Zapadna propaganda zapravo nije toliko razlicita od propagande iz Sj. Koreje. Uz to - budimo realni - da sam ja na mjestu tog Kima, i ja bi razvijao nuklearno oruzje. To je jedina garancija da te Ameri puste na miru...

Avatar navijač
navijač
07:20 29.04.2017.

Ovi gladuši opet plaše ježa golom gu zicom.

KA
kabul
01:22 29.04.2017.

Ovaj Kim je bolji od Tita, Tito je morao otvoriti granice da ljudi prezive, Kim sve hrani u sesnaest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije