Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapremnina od 3.000 tona

Sjeverna Koreja u pogon pustila podmornicu s balističkim projektilima

podmornica
Foto: wikipedia
03.11.2014.
u 07:45

Južna Koreja ranije je objavila da je uočila znakove da Sjeverna Koreja radi na sistemu za lansiranje balističkih raketa s podmornice (SLBM)

Sjeverna Koreja u pogon je pustila podmornicu koja može izbacivati balističke projektile. Južnokorejska agencija Yonhap javlja da je Sjeverna Koreja unaprijedila rusku dizelsku podmornicu iz 1958. poznatu i kao  ‘Projekt 629’.

Nova podmornica dugačka je 67 metara i široka 6,6 metara, dok joj maksimalna zapremnina iznosi 3000 tona.  Vjeruje se kako je Sjeverna Koreja uvezla podmornicu klase "golf", sovjetske proizvodnje, koja je povučena devedesetih godina prošlog stoljeća i prilagodila je svojim potrebama. 

Južna Koreja ranije je objavila kako je uočila znakove da Sjeverna Koreja radi na sistemu za lansiranje balističkih raketa s podmornice (SLBM).

>> Sjeverna Koreja oslobodila Amerikanca koji je u hotelskoj sobi ostavio Bibliju

Komentara 20

H
_H
08:19 03.11.2014.

"Sjeverna Koreja LANSIRALA je podmornicu koja može IZBACIVATI balističke projektile." Kad dođeš na posao, popij jaku jutarnju kavicu i pusti da počne djelovati. Popij još jednu ako treba, pa nakon toga dva puta smisleno pročitaj tekst. Nakon toga zamoli nekog nekog pismenog da i on pročita tekst, pa tek onda objava..... LOL

JA
javornov
08:20 03.11.2014.

"Lansirala podmornicu koja može izbacivati projektile" Kamo je lansirala podmornicu? U orbitu? Podmornice zaplove nakon porinuća. A projektili se ne izbacuju već lansiraju.

Avatar spokivg
spokivg
08:18 03.11.2014.

kako se podmornica "lansira" ako smijem pitati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije