Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI INCIDENT

Sjeverna i Južna Koreja izmijenile vatru, evakuirano stanovništvo kod granice

sjevernokorejska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
20.08.2015.
u 12:50

U Južnoj Koreji nakon granatiranja nisu zabilježene ozljede ni šteta

Južnokorejska vojska granatirala je danas sjevernokorejsko pogranično područje reagirajući na navodno ranije granatiranje sa strane Sjeverne Koreje, piše RT.

Južnokorejski KBS objavio je da je Sjever ciljao vojni zvučnik koji je emitirao propagandni materijal preko granice. Sjever je više puta tražio uklanjanje tih zvučnika nazivajući ih provokativnima, a nakon izmjene vatre ponovili su zahtjev. Rekli su Seulu da prestane s propagandnim emitiranjima unutar 48 sati ili će poduzeti vojnu akciju.

U Južnoj Koreji nakon granatiranja nisu zabilježene ozljede ni šteta. Međutim, naređena je evakuacija civila iz pograničnog područja na zapadu Korejskog poluotoka, gdje se dogodio incident.

>> Kim Jong-Un dao ubiti vicepremijera

>> Laibach održao koncert u Sjevernoj Koreji

Komentara 9

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:34 20.08.2015.

"izmjenili vatru" jeli ti to ozbiljno? Pravi hrvatski izraz prevedeno "exchanged fire". Nema nikakovog smisla. Bilo bi prirodnije napisati "zapucali jedni na druge", ali da ...

KO
koko31
15:41 20.08.2015.

bome da meni sused stavi zvučnike na među i počne me prcati i ja bi pucal ovaj put su sjevernjaci u pravu

Avatar anekk
anekk
15:46 20.08.2015.

Molim? Ništa nisam shvatila iz članka..tri retka o granatiranju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije