Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korejski poluotok

Dok Sjeverna Koreja osnažuje granicu, Južna Koreja dijeli medalje

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
24.11.2017.
u 11:21

Pyongyang još uvijek nije komentirao prebjeg svog vojnika, koji se sada nalazi u stabilnom stanju

Prema Reutersu, Sjeverna Koreja od prošlog tjedna zamjenjuje čuvare i osnažuje svoju granicu s Južnom Korejom. Naime, sjevernokorejski vojnik je 13. studenog prebjegao na južnokorejsku stranu. Američki i južnokorejski vojnici pomagali su dezerteru kako bi pobjegao na teritorij Južne Koreje, za što su dobili i odlikovanja.

Medalje su uručene na svečanosti u četvrtak, a osobno ih je uručio zapovjednik USFK-a, Vincent Brooks. Sigurnosne snimke spašavanja objavilo je zapovjedništvo Ujedinjenih naroda ranije ovog tjedna. Novinska agencija Yonhap izvještava da je Sjeverna Koreja privremeno zatvorila most preko kojeg je sjevernokorejski vojnik vozio vojni džip do granice.

Pyongyang još uvijek nije komentirao prebjeg svog vojnika, koji se sada nalazi u stabilnom stanju. Pretrpio je višestruke ozljede ruke i torza zbog pucnjave.

Sjeverna Koreja
1/9

Prema kirurgu iz južnokorejske bolnice, vojnik se zove Oh i izjavio je da ima noćne more od same pomisli da se mora vratiti u Sjevernu Koreju.

Osim toga, na nekoliko fotografija je vidljivo kako sjevernokorejski vojnici kopaju rovove na samoj granici. Jednu od tih fotografija postavio je američki veleposlanik SAD-a u Južnoj Koreji, Marc Knapper na svom Twitter profilu. Fotografije koje su snimili Knapper i neki drugi diplomati još uvijek nisu potvrđene. No, vidljivo je da su na tim fotografijama vojnici imaju drukčije odore od onih koje su nosili prijašnji čuvari.

 

Komentara 3

Avatar Papatest
Papatest
12:17 24.11.2017.

Nije mi jasno zašto je bježao iz raja i pred bogom Kimom,biti će da je prozreo opsjenu

AA
aabbcc
13:18 24.11.2017.

Nista od medalja treba milijun dolara ako misle da jos neki prebjegne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije