Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozija izazvala potres jačine 5.3
Povratak na članak

Sjeverna Koreja izvela najveći nuklearni pokus dosad! Obama: Ove provokacije imat će ozbiljne posljedice

Američke, europske i kineske seizmološke službe potvrdile su da se podrhtavanje tla dogodilo u 3 sata po GMT-u na razini površine zemlje. Kineski centar za potrese objavio je da se sumnja da je podrhtavanje tla izazvala eksplozija.

Komentari 38

Avatar nekakav
nekakav
07:35 09.09.2016.

i što sad? jesu li ovi sjeverni korejci napravili nešto što amerikanci, anglezi, francuzi, sovjeti, nisu nikad? sad ćemo se praviti jako poštenima, i reći da drugi ne smiju se razvijati? problem sa korejama su napravili amerikanci (a gdje ga ga nisu). što su se tamo petljali? kakve su to sad osude? gdje ste bili kad su ko na beskonačnoj traci bacanje atomske bombe po pacifiku? kolko je tamo radijacije pušteno u okoliš, to nitko ne zna. al znate tu lijepo pametovati o ruskim testovima, Černobilu, dok s druge strane umanjujete štetu američke tri milje, japanske fukušime, engleski windscale... i mnogi drugi zatajeni slučajevi. korejcima treba pomoći u razvoju nuklearne tehnologije i točka. zapad jako voli igru uvođenja sankcija, radi čega dolazi do jačanja (umjesto slabljenja) trenutne vlasti koja prelazi u režim. strada narod. nitko drugi. elite uvijek žive dobro. po čemu se razlikuje američka elita od sjevernokorejske, engleske, ruske, južnoafričke? po ničemu. sve one kontroliraju i utječu na trenutno vladajuće političare. dovode ih na vlast, ali ih i odvode, ko stoku. ne kužim marka antonija, hdz je po njemu kriminalna stranka. po čemu se razlikuje od sdp-a, recimo? broj pritvorenika i osumnjičenika nije relevantan, jer ne govori ništa objektivnog. ako sdp ima nadzor nad dorhom i uskokom, jasno da će biti više privedenih hdzovaca, dok će prijave protiv sdpovaca čamiti u ladicama i odlaziti jedna po jedna u zastaru. slučaj linić je eklatantni primjer totalne kontrole sdp-a nad uskokom i dorhom.

VL
MX
Mister X
09:02 09.09.2016.

Svijet je osudio ( svijet j=Američka vanjska politika -Amerika ) Atomski test u sjevernoj Koreji .. Obranbene probe u vlastitom dvorištu s. Koreje ... Kako se svijet trudi da se naoružaju protiv terorista i pojačavaju svoj obranbeni raketni sustav tako tako i ovi kojima se stalno-neprestalno boje "svijet" ( U povjesti su preko 3 miliona popušili u ratu sa svijetom; izgleda sa njihovog stajališta ne čine to bez osnove ... Pitanje se malo i nameće, od koga su samo to naučili-načuli da trebaju moraju dobro testirati atomsko oružije da bi se usavršilo i bilo funkcionalno za odbranu od neprijatelja iz svijeta i danas poznatih opasnih terorista .

VL
KZ
kurt.zweigelt
08:37 09.09.2016.

Ajde jel bude kaj puklo više? ovaj svijet je dosegnuo dno, kim je naš spasitelj! :)

VL
GD
Gospon Drug
08:29 09.09.2016.

Vidi se po komentarima nema više zezancije na račun Kim un Pongping...

VL
IM
Immanuell
08:07 09.09.2016.

10 kt?! 20 ili 30 kt?! To je najjače dosad?! Sumnjam jako u to, mislim da se radi o svjesnom višestrukom umanjivanju problema. Eksplozija od 10 kt ne može izvesti takav seizmološki pomak, radi se o puno jačem pokusu. Za 10 kt ne bi se Zapad toliko uznemirio.

VL
TA
Taupaj
07:33 09.09.2016.

Stisni dugme brate Kime da slavimo ti ime 😂😂😂😂

VL
Avatar pimpek
pimpek
10:55 09.09.2016.

već viđeno, sad će Kim tražit pregovore da mu daju hranu i naftu u zamjenu za odustajanje od nukleranih pokusa pa kad mu nakon pomirljivih tonova opet daju hranu jedno vrijeme neće verbalno prijetit do nove prilike kad će izvest sličan pokus da mu opet daju hranu i naftu, ta igra traje već godinama i prilično je predvidljiva

VL
MA
matokan
11:05 09.09.2016.

Najvece zlo koje je ikad ljudski um stvorio-izumio su nuklearne glave.Jednako ubijaju i sire radijacju:korejske,japanske,americke ruske,francuske itd itd.Nista gore nisu ni atomske centrale.Slucaj u Cernobilu i Fukusimi.Uvijek netko zakaze:covjek,tehnika ili priroda.

VL
KA
kamengen
14:38 09.09.2016.

Citam pozitivne komentare o Kimu i Sjevernoj Koreji, a punih mrznje prema Zapadu, pa si mislim tko to moze pisati. Ipak je Hrvarska clanica EU i NATA, dakle zapadna zemlja. Znaci to pise netko tko podriva Hrvatsku, najvjerojatnije srpski i poneki hrvatski placenik KGBa, jer je znana cinjenica da KGB ima vrlo aktivnu sluzbu sirenja dezinformacija po Zapadu, specijalno po slabijim zemljama kao Hrvatska. Ne nasjedajte!

VL
MX
Mister X
09:04 09.09.2016.

Kineski centar za potrese objavio je da se sumnja da je podrhtavanje tla izazvala eksplozija. Sumnja nije dokaz ali je dovoljno za prijetnju ..

VL
Avatar superhik74
superhik74
15:41 09.09.2016.

Ha, ha, ha...kako se "bune" Ameri i Francuzi nuklearne sile koje su zagadile kompletan Pacifik svojim nukelarnim pokusima, a koji su na drugom kraju svijeta, dok divnog li cuda prvi susjedi Kinezi (i Rusi) mirno spavaju bez ikakvih velikih uzbudjenja.. Sjeverna Koreja je shvatila da mora imati nuklearno oruzje da ne bi zavrsila kao Irak, Libija ili Sirija, sve tri zrtve anglo-cionisticke agresije.

VL
DU
Deleted user
07:54 09.09.2016.

Neka zapad uloži službeni prosvjed. A da već jesu hahaha hohohoh ako niš drugo sad zapad ima papira za wc.

VL
IT
i-tomic
07:52 09.09.2016.

Milanović trese i istresa hrvatstvo već desetljećima pa niko ne smije da pisne na njega a ovaj samo malo jače prdnio i odma panika‼️

VL
MA
MarkoKosmicki
08:46 09.09.2016.

sto kaze mesic na to on je veliki prijatelj s njma,stonine sluge

VL
VV
vaser vaga
15:19 09.09.2016.

ovaj decko, na sliki gore, me podsjeca na Bosko Buha

VL
BL
Blizard
01:41 10.09.2016.

Ma nemojte sve na S. Koreju ,slučajno je opalila ...!

VL
DO
doktorica
23:10 09.09.2016.

za sve je kriva Amerika

VL
JO
josipmacek
09:11 09.09.2016.

mi nećemo ni čuti ni viditi što prijatelji lex partije provociraju svijet-

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
08:41 09.09.2016.

Tko i što opravdava ovog morbidnog prasca? Lakše mu je, izgleda, sklepavati atomske bombe, nego narodu dati jesti.. Još ga jedino te bombe drže na životu, valjda.

VL
Avatar mason
mason
07:55 09.09.2016.

Sad ce opet 75 tisuca umrijeti od gladi. Ali ne zna se. Nekad je Indija bila prva po kanibalizmu a sad je Kimova Korea. I njega ce pojesti ,pitanje dana.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.