Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE
Povratak na članak

Popuštanje mjera za škole i sportske aktivnosti: 'Mjere ćemo revidirati sredinom veljače'

Nakon rasprava u Vladi i sa Stožerom, mi smo u ovim okolnostima, gdje smo zahvaljujući odgovornosti naših građana, ali i mjerama koje smo poduzeli, u poziciji da pošaljemo poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera, ali samo u dva segmenta", rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Komentari 74

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
13:04 28.01.2021.

Niti riječi na bombaški napad Milorada u Pakracu? To je novo normalno?

VL
NE
Nemamrođu
12:58 28.01.2021.

A kaj su srednjoškolci posebna vrsta da ih ne puštate u školu? Naši klinci očito nisu vidjeli kak se vani djeca bore za svoja prava.

VL
HE
Henn
09:02 28.01.2021.

“Ovo je vaš svakodnevni podsjetnik da je vlada zatvorila većinu uslužnih djelatnosti, sve škole, spriječila vas da radite, viđate se s obitelji ili prijateljima, putujete ili se bavite sportom i vidite bilo kakvu sportsku ili kulturnu manifestaciju. Ako se usudite ovo preispitivati, vi ste ‘teoretičar zavjera”

VL
PL
Planer
09:07 28.01.2021.

Zašto ne čujemo vladine poruke koje potiču ljude da mršave, zdravo jedu i jačaju imunitet ?

VL
LO
LoveCroatia
12:20 28.01.2021.

E pa sada je vrijeme za gradanski neposluh.

VL
DU
Deleted user
12:37 28.01.2021.

Mozemo revidirati i za pet godina,razmatrati cemo mjere kad dostignemo broj nula pozitivnih u razdoblju od deset godina,u slučaju jednog pozitivnog mjere ce se postroziti totalnim zatvaranjem na pedeset godina.

VL
5S
505.scrtom
13:16 28.01.2021.

među nekim prolupalim stručnjacima postoji jedna nova terminologija zvana zero covid,pitaj te vl da vam detaljnije objasni,ja ću ukratko,to znači da incedencija koja je na primjer 50 zaraza na sto tisuća stanovnika ,nju treba spustit na nulu zero ,pa sii sada gruntajte kako se to može postići

VL
JU
Judita_
09:11 28.01.2021.

Ova je vlada izradila pristanak na kinesko zaključavanje na koji se ne bi složila nijedna zdrava zapadna demokracija. Ali medijskom kampanjom bombardiranja, emocionalnom ucjenom i psihološkim terorizmom to su i učinili.

VL
Avatar renac
renac
16:29 28.01.2021.

Kaj ste vi normalni da djeca treniraju po vani na ovoj zimi kaj ste vi tupani normalni,stavite svoju jetstersku djecurliju da treniraju vani .

VL
MI
Mircen
14:38 28.01.2021.

Mi još jedino što imamo je ovo komentiranje, da se međusobno čujemo da postojimo i da mislimo - slično. Inače smo već odavno izgubili bilo kakvu mogućnost odlučivanja u našoj vlastitoj Hrvatskoj (na gotovo svim poljima). Sjećam se da je prije 12 godina jedan kolega na forumu rekao doslovno ovo: "Kako su Englezi diplomatskim putem poručili da Europljanima da Hrvati trebaju biti lišeni svake mogućnosti odlučivanja u Hrvatskoj. Na to su se Danci sažalili riječima... "Hrvati"... (zamisli ako su se Danci sažalili šta to znači...) Da bi kao odgovor Englezi poručili Dancima da ako Danci išta pokušaju ili na bilo koji način ih budu ometali u njihovoj engleskoj političkoj brizi *lišavanja hrvatskih prava*, da će se Dancima to obiti o glavu jer ovise o njima (Englezima) odnosno o njihovoj (engleskoj) milosti jer Nijemci Dance mogu kad god hoće politički pojesti." Takve stvari sam ja čitao prije 12 godina. Prije 12 godina. Onda je to zvučalo smiješno. A danas... ...

VL
5S
505.scrtom
13:07 28.01.2021.

što je narod sve tupaviji to su ti gore sve radikalniji i nitkome ne pada ništa na pamet

VL
SN
snovakor
16:50 28.01.2021.

Kao i uvijek - HDZ misli da je iznad svih ! ...i samo ONI .... a mjere su toliko nelogične da nema nikakve veze s vezom ! A mjere nisu dale rezultate, ljudi su to uradili ! Nikakve mjere. Uz to, sve mjere bi se morale svaki puta raspravljati u Parlamentu i tamo donositi a ne da Vlado to radi cijelo vrijeme na svoju ruku...neko vrijeme je čak Stožer upravljao Vladom i državom.... žalostno je, da djeca nisu isto, pa neki mogu u škole, drugi ne .... ako se može vježbati vani, može se i sjediti ! ....i slično ... a da ne govorimo o pomoći onima koji ne mogu raditi ... živa sramota ! ... uz to da tvrtke moraju samo snositi fiksne troškove i još ima puno toga ....

VL
SU
SULUD
12:41 28.01.2021.

Vratit će vam ugostitelji neotvaranjem ugostiteljskih objekata usred sezone

VL
SA
sargu123
13:42 28.01.2021.

Stožeru i vladi rado bi uputio jednu rečenicu prilično često korištenu u našem jeziku ali tada bi dobio zabranu na neko duže vrijeme.

VL
DU
Deleted user
13:36 28.01.2021.

Revidiraj si mamu, s maskom!

VL
ST
stefj
16:42 28.01.2021.

Ajoj, to se valjda tako oni međusobno razgovaraju: vidi se signal optimizma... Dajte, EU birokracija se pokazala ili nesposobnom ili korumpiranom, mjere zatvaranja su nejednake i definitivno podložne tužbi, objašnjenja su nespretna i neuvjerljiva, zapravo besmislena, a dokument strategije jasno pokazuje da se nećemo maknuti s dna EU-a jer nastavlja istu gospodarsku politiku jačanja javnih struktura i "obuzdavanja" privatnog sektora... Čeka nas poprilično crna budućnost - pad BDP-a puno veći od očekivanog, veća zaduženja, spor i dugotrajan oporavak itd. Opet ćemo biti po tome prvi u EU; najveći pad, najsporiji oporavak, ostajemo sigurno na dnu. Jedino što će se ubrzati je egzodus, očekivano je da ćemo "dosegnuti" 3 mil. stanovnika već do 2030. godine...

VL
RO
roland
12:49 28.01.2021.

Kad je prošle godine sredinom ožujka proglašena pandemija, imao sam važeći jednogodišnji ugovor s jednom teretanom. Odradio sam i otplatio 9 mjeseci ugovora, ostalo je još 3. Tražio sam raskid ugovora, bez penala, zbog tzv. više sile i činjenice daa mi nije bilo ugodno vježbati u teretani u uvjetima epidemije. Otkantali su me. Rekli su da sam potpisao ugovor! Odgovorih, da je ugovor bio potpisan pod uvjetom da će oni imati otvoreni lanac teretana od 0 -24 sata, 365 dana u godini, a da su sad zatvorili teretanu. Opet su me otkantali, ovi na recepciji, a na 2 maila nisu ni odgovorili! U tu teretanu (to je lanac teretana) nikada više nisam ušao. Nisam išao ni u druge teretane. Članarinu sam uredno platio, iako teretanu 3 mjeseca nisam koristio! Fali mi vježbanje u teretani, ali bili su bezobrazni, nisu htjeli raskinuti ugovor, bez da mi obračunaju penale. Mislim si ja, ok, bezobrazni ste, ali vratit će vam se to! U životu moraš biti korektan, viša sila je, no oni nisu htjeli niti čuti. Niti na mail odgovoriti. I sad bih ja trebao biti osjetljiv što posao s teretanama je postao vrlo rizičan poslovni potez, što Vlada RH ne dopušta otvaranje teretana? Želim reći, budi čovjek, budi korektan, a nemoj se držati ugovora ko pijan plota, tim prije jer su oni prvi prekršili odredbu da će teretana biti otvorena od 0 do 24 sata, a potpuno su je zatvorili.. Dobili su tih mojih 600 kuna iako teretanu nisam koristio, ali su izgubili desetke milijuna kuna!

VL
FA
Farsa
13:10 28.01.2021.

Citiram - "Popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija" što se tiče sportova, a djeca mogu jedni do drugih biti po 6 sati zajedno u školi. Prozore ne smiju otvoriti jer je hladno, imaju i dalje dvostruke satove glazbenog,, likovnog, vjeronauka... da ste barem te sate ostavili online. Vidim vas, sjedite na 3 metra jedan od drugog, ali njih cca 25-oro šaljete u 25m2. Satima. Sram vas bilo. Svi grafovi vam govore da je pad zaraženih od kad su škole zatvorene.

VL
IV
Ivan4861
17:28 28.01.2021.

Sve ovo je užasno stupidno, jer je u biti iznimno proturječno. Proturječno je i u odnosu na proklamirani primarni cilj zaštite zdravlja i u odnosu na cilj očuvanja gospodarstva pogođenog krizom. Naime, ova infekcija opasna je ponajprije radi brzog prenošenja virusa, a na to primarno utječe kretanje (ako nema kretanja, ostale mjere npr. održavanja razmaka i higijene ruku, postaju suvišne i nepotrebne). Svakome je jasno da je veća mobilnost zbog povratka djece u škole, nego zbog rada ugostiteljskih otvorenih terasa i kafića s kavom2go. Osim toga, odlazak u školu je zakonska obveza i odnosi se na maloljetne osobe, a odlazak po kavu na otvoreno je dobrovoljna odluka punoljetnih osoba. Kad se ovo stavi u kontekst najnovijih informacija o realnoj prijetnji novih varijanti virusa koje se puno brže šire, a posebice u dječjoj populaciji, o strašnoj pojavi multisistemskog inflamatornog sindroma i kod najmlađih, o nenadanim problemima u opskrbi cjepivima itd. Naravno, pod uvjetom da su to točne informacije, proizlazi da ove odluke nemaju veze niti sa zaštitom zdravlja niti s očuvanjem gospodarstva, a zaključak se nameće sam po sebi – bolje nemojte odlučivati.

VL
BA
bauba
13:52 28.01.2021.

Postalo je zaista preteško slušati nešto što veze s vezom nema. Svi ti naši političari, saborski zastupnici, svi do jednog pričaju takve laži, nebuloze, gluposti, a sami sebi su dovoljni i bitni. Žalosno je kako propadne čovjek za malo novca, malo slave. Misle svi da su netko i nešto, a zapravo su svi-paraziti.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.