Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković o ostavci M. Dalić: Pojedinosti su mogle biti napravljene na obazriviji način

Vlada RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.05.2018.
u 08:18

Proces restrukturiranja Agrokora napravljen je u izrazito kratkom roku, stvoren je pravni okvir i nismo morali angažirati niti jednu kunu iz državnog proračuna - kazao je premijer.

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u Banskim dvorima poručio je da u ovome trenutku svi zajedno, prije svega izvanredna uprava i svi dionici procesa restrukturiranja Agrokora, moraju uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja, kako je predviđeno zakonom o izvanrednoj upravi, postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti.

- Vidjeli ste da je u ponedjeljak dosadašnja ministrica Martina Dalić podnijela ostavku koju sam prihvatio, s obzirom na zbivanja u Agrokoru i pojedinosti u procesu koje su mogle biti napravljene na obazriviji način. Proces restrukturiranja Agrokora napravljen je u izrazito kratkom roku, stvoren je pravni okvir i nismo morali angažirati niti jednu kunu iz državnog proračuna. Sada moramo uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti. Na tom tragu bitno je kazati da je i Ustavni sud kazao da je zakon u skladu s Ustavom - kazao je Plenković te dodao:

- Dakle, učinili smo ono što smo u takvim izvanrednim okolnostima mogli s najboljom namjerom, da učinimo dobro za hrvatsko gospodarstvo i na tom tragu ćemo nastaviti naš angažman. Sličnu ambiciju imaju i članovi privremenog vjerovničkog vijeća s kojima smo razgovarali jučer. Podršku okončanju ovoga procesa daje u cijelosti i parlamentarna većina, a na nama je da pomognemo izvanrednoj upravi da se taj proces odvije do kraja u najboljem redu.

 

Premijer je najavio i kako će Marija Pejčinović Burić preuzeti predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe u petak, 18. svibnja. Najavio je i svoj odlazak u Rumunjsku te zahvalio ministrima koji su u ime Vlade bili u Bleiburgu.

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Najsjajniji Hrvatski Vitez
Najsjajniji Hrvatski Vitez
08:05 16.05.2018.

Sjednica Vlade u 8 sati u Banskim dvori ma donosi zaključke da smo za dom, sramotu, lopovluk i kopanje po kontejneru spremni ali za poštenje, rad, red i poštovanje prava i ugovora nikako.

DU
Deleted user
08:12 16.05.2018.

Transparent sa Splitske rive, jedan od najboljih i najtočnijih u posljednjih nekoliko godina: ''Andrej Plenković - za Pupovca suho zlato, a za hrvatski narod živo blato''.

DU
Deleted user
08:41 16.05.2018.

Ne jos ...ali sve ce stici na naplatu....pitaj ministra marica.. zdravka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije