Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković o ostavci M. Dalić: Pojedinosti su mogle biti napravljene na obazriviji način

Proces restrukturiranja Agrokora napravljen je u izrazito kratkom roku, stvoren je pravni okvir i nismo morali angažirati niti jednu kunu iz državnog proračuna - kazao je premijer.
16. svibnja 2018. u 08:18 31 komentara 1487 prikaza
Vlada RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u Banskim dvorima poručio je da u ovome trenutku svi zajedno, prije svega izvanredna uprava i svi dionici procesa restrukturiranja Agrokora, moraju uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja, kako je predviđeno zakonom o izvanrednoj upravi, postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti.

Andrej Plenković NOVO IME Plenković: Glasovanje o novom ministru do kraja idućeg tjedna

- Vidjeli ste da je u ponedjeljak dosadašnja ministrica Martina Dalić podnijela ostavku koju sam prihvatio, s obzirom na zbivanja u Agrokoru i pojedinosti u procesu koje su mogle biti napravljene na obazriviji način. Proces restrukturiranja Agrokora napravljen je u izrazito kratkom roku, stvoren je pravni okvir i nismo morali angažirati niti jednu kunu iz državnog proračuna. Sada moramo uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti. Na tom tragu bitno je kazati da je i Ustavni sud kazao da je zakon u skladu s Ustavom - kazao je Plenković te dodao:

- Dakle, učinili smo ono što smo u takvim izvanrednim okolnostima mogli s najboljom namjerom, da učinimo dobro za hrvatsko gospodarstvo i na tom tragu ćemo nastaviti naš angažman. Sličnu ambiciju imaju i članovi privremenog vjerovničkog vijeća s kojima smo razgovarali jučer. Podršku okončanju ovoga procesa daje u cijelosti i parlamentarna većina, a na nama je da pomognemo izvanrednoj upravi da se taj proces odvije do kraja u najboljem redu.

 

Premijer je najavio i kako će Marija Pejčinović Burić preuzeti predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe u petak, 18. svibnja. Najavio je i svoj odlazak u Rumunjsku te zahvalio ministrima koji su u ime Vlade bili u Bleiburgu.

Tomislav Ćorić MOGUĆI NASLJEDNIK Ćorić: Nasljedniku Martine Dalić neće biti lako, nisam o tome razgovarao s premijerom Lovro Kuščević Afera hotmail Kuščević poručio: Plenkovićeva pozicija je sigurna, ima potporu i koalicijskih partnera Plenković i Dalić Odlazak potpredsjednice Vlade Martina Dalić je rekla dosta, meta sada postaje Plenković
Sezona skijanja
Sezona skijanja
Kada se putovanje pretvori u noćnu moru

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Hrvatski Vitez
  Hrvatski Vitez:

  Sjednica Vlade u 8 sati u Banskim dvori ma donosi zaključke da smo za dom, sramotu, lopovluk i kopanje po kontejneru spremni ali za poštenje, rad, red i poštovanje prava i ugovora nikako.

 • Avatar ZNG91
  ZNG91:

  Transparent sa Splitske rive, jedan od najboljih i najtočnijih u posljednjih nekoliko godina: ''Andrej Plenković - za Pupovca suho zlato, a za hrvatski narod živo blato''.

 • Deleted user:

  Ne jos ...ali sve ce stici na naplatu....pitaj ministra marica.. zdravka....