Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLENKOVIĆ O KORONAVIRUSU

'Ako se nastavi silazni trend, vidjet ćemo što se može napraviti s mjerama od 1. veljače'

Foto: Pixsell
21.01.2021.
u 12:12

Objavljen je niz novih informacija o dvije izvanredne situacije koje su pogodile Hrvatsku – o potresu i pandemiji koronavirusa

Sjednica Vlade održala se u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Na dnevnom redu bile su uobičajene informacije o aktualnom stanju vezanom za potres i informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.

Ovdje možete pogledati sjednicu Vlade:

TIJEK SJEDNICE

Uvodno se obratio predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

“Nadam se da ćemo do izglasavanja Zakona o obnovi postići ključni konsenzus koji se prvenstveno tiče financiranja same obnove”, rekao je Plenković.

Povoljnom je ocijenio i situaciju s epidemijom koronavirusa, kazavši da je i incidencija pala u zadnja dva tjedna te da je Hrvatska u ovom trenutku u Europskoj uniji na petom mjestu kad je riječ o broju slučajeva zaraze na milijun stanovnika.

“Moramo i dalje biti oprezni. Želimo odgovornim ponašanjem naših sugrađana i poštovanjem mjera, koje nisu potpuno restriktivne, što mnoge druge zemlje nemaju, postići da se ovakav trend nastavi. Tijekom vikenda održat će se konzultacije sa Stožerom, epidemiolozima i kompletnim ekonomskim timom Vlade da vidimo što možemo napraviti od 1. veljače”, rekao je Plenković, dodavši da je situacija u vezi s epidemijom u ovom trenutku dobra.

 

Čestitao je i novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris kazavši da se raduju novoj suradnji.

Premijer je dodao da će se večeras održati sjednica Europskog vijeća o cijepljenju.

''Do proljeća moramo učiniti velike napore da što veći broj najugroženijih sugrađana dobije cjepivo, a onda i ostali građani'', naglasio je predsjednik Vlade.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved podnio je izvješće o stanju na potresom pogođenim područjima. Rekao je da je dosad postavljeno 646 kontejnera i mobilnih kućica, a samo jučer 60.

Na dnevnom je redu uobičajena informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.

Foto: Pixsell/Instagram

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da se s posebnom pozornošću prati epidemiološka situacija u Sisačko-moslavačkoj županiji. Izvijestio je da je dojavljeno 215 prijava na nuspojave od cijepljenja, a većinom je riječ o blagim nuspojavama. ''Moramo biti oprezni da nam se ne bi dogodio treći val'', rekao je ministar i pozvao na smanjivanje kontakata na najmanju moguću mjeru.

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je da je utvrđeno 10 prekršaja nepoštovanja mjera, 82 kršenja mjera samoizolacije, a evidentirana su i četiri kaznena djela od zadnje sjednice Vlade u ponedjeljak.

Komentara 27

DU
Deleted user
12:54 21.01.2021.

Ma lako za koronu, što ćemo s hdz-om?? Ovako više ne ide !!😒

DU
Dubravazg
12:43 21.01.2021.

Prve veljače mačke se počinju tjerati.To je sigurnu i tome se treba nadati. Sve ostalo je globalni terorizam.

Avatar jimi15
jimi15
12:39 21.01.2021.

zar ova anemicna narcisoidna spodoba i sotona nije izjavila da je njegova sekta pobijedila koronu ..najvece poslijeratno zlo..ljudsko smece najgore vrste.. doci ces anemicni pred lice pravde kad tad..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije