Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NABAVA UREĐAJA

Beroš se ispričao što je u medijskoj kampanji proteklih dana predstavljan kao ministar

Vili Beroš na Odboru za zdravstvo
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
30.01.2020.
u 10:11

O povjerenju novom ministru zdravstva Sabor će glasati u petak

Većina članica i članova Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku iskazala je povjerenje novom ministru zdravstva Viliju Berošu o kojem će u petak glasati Sabor. Protiv je bilo dvoje članova, i to Romana Jerković i Željko Jovanović koji su uoči glasovanja priznali da je Beroš ipak ostavio dobar dojam

Na sjednici je uz Beroša bio i premijer Andrej Plenković. Beroš je poručio da će ponuđenu mu ''časnu ministarsku dužnost'', pokušati obavljati odgovorno i hrabro te kako misli da je "pred nama" veliki posao

"Beroš je prihvatio moju ponudu da ga predložim za ministra zdravstva te na Odboru očekujem da dobije povjerenje i da mu sutra povjerenje izglasuje i Sabor. Drago mi je da vam mogu predstaviti kandidata. Riječ je o specijalistu neurokirurgu koji je veći dio karijere radio u KBC-u Sestre Milosrdnice. Doktorirao je na PMF-u, na području molekularne biologije'', kazao je Plenković na početku.

"Usporedno je razvijao i znanstvenu karijeru, doktorirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu iz područja molekularne biologije, ima status izvanrednog profesora u znanstvenom području biomedicinskih znanosti.
Dr. Beroš bio je aktivan i u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima, stalni je sudski vještak, ima niz znanstvenih i stručnih radova. Na temelju svojeg političkog angažmana, član je HDZ-a, pridonio je radu ove Vlade u Ministarstvu zdravstva od 2018. godine na dužnosti pomoćnika ministra", rekao je premijer Plenković.

"Odgovorno i hrabro pokušat ću vršiti ovu časnu dužnost. Mislim da je vrijeme da se ozbiljno razgovara o zdravstvu", kazao je Beroš. Istaknuo je da se zalaže za hitnu helikoptersku službu

"Zdravstvo je počelo tranziciju, no u jednom trenutku u njoj smo zaostali", rekao je dr. Beroš, naglasivši da kao pomoćnik ministra zdravstva od 2018. i sam preuzima dio odgovornosti. 

"U sklopu svog djelovanja nastojao sam unaprijediti određene stvari; mislim da sada, s tim iskustvom, mogu napraviti još i više"; dodao je.

"Pripremio sam izlaganje o prioritetnim izazovima hrvatskog zdravstvenog sustava, no ovih dana, kada sam to radio, shvatio sam da vam u predloženih 10-tak minuta ne mogu ni naznačiti sve probleme koji su dosta širi", rekao je članovima Odbora. 
Ispričao im se i što je u medijskoj kampanji proteklih dana predstavljan kao ministar.

"Vi nosite teret. Vi ste bili desna ruka ministra Kujundžića, ali ovo vam je i prilika za sve što je ministar radio loše. Fiskalni sustav je neodrživ. Liste čekanja nikad nisu bile duže. Što ćete vi učiniti?" pitao je je Željko Jovanović.

"Poučen tim lošim iskustvima pokušat ću nešto unaprijediti. U Ministarstvu sam posebno ogorčen zbog prekovremenih sati liječnika. Kontaktirao sam kolege da pokrenemo razgovore na tu temu. Budite uvjereni da ću promptno reagirati jer su nam liječnici bitni", kazao je Beroš. 

Video: Ivo Matičević nakon hodanja od Metkovića do Zagreba sastao se s budućim ministrom zdravstva

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Dipsy
Dipsy
10:37 30.01.2020.

Gade mi se ovi ružni komentari pojedinaca na račun Beroša, pa dajte čovjeku priliku da se dokaže, kakav smo narod, nije još ni postao ministar, a već ga svi pljuju

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
09:46 30.01.2020.

Nenadhebivi likovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije