Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDLOŽENI MINISTAR

Vili Beroš: Kujundžić mi je dao očinski, dobronamjerni savjet

Vili Beroš
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
29.01.2020.
u 20:50

Odgovarajući na pitanje je li mu sad već bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić zamjerio što je izrazio ambicije za njegovom pozicijom dok je Kujundžić još bio ministar, Beroš je rekao kako mu on to nije zamjerio.

Vili Beroš predloženi je novi ministar zdravstva, a u skladu s tim već je izmjenio svoju imovinsku karticu i to uz pomoć predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković. No, Vladin prijedlog još čeka odobrenje Hrvatskog sabora. 

Predloženi ministar tvrdi da se opseg imovine nije povećao, nego tek udio naslijeđenog stana njegove supruge, što je otprilike 26 četvornih metara u zagrebačkom Španskom, a izmijenio je i iznos kredita koji je refinancirao.

- Prikupljao sam dokumentaciju, izvatke iz zemljišnih knjiga. Naglašavam da se ne radi o povećanju imovine. Ukupni prihodi su smanjeni. Žao mi je što pričamo o imovinskim karticama - rekao je Beroš za RTL Danas

Komentirao je i trenutno stanje u zdravstvu i naglasio kako se treba razgovarati o plaćanju u zdravstvu.

- Naći će se novca za plaćanje prekovremenih sati. Iznaći ćemo način. U fokusu su bolesnici, njihovo zadovoljstvo, sigurnost. Govorim puno o ustrojavanju hitne helikopterske medicinske pomoći. Za to će trebati neko vrijeme. Moramo to zbog brige o našim bolesnicima - rekao je. Beroš je za HRT o toj temi rekao da je odmah jutros dogovorio sastanak s čelnicima sindikata za ponedjeljak u 9 sati.

Odgovarajući na pitanje je li mu sad već bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić zamjerio što je izrazio ambicije za njegovom pozicijom dok je Kujundžić još bio ministar, Beroš je rekao kako mu on to nije zamjerio.

- Dao mi je savjet koji sam prihvatio kao očinski, dobronamjerni savjet - rekao je. 

Beroš je za HRT rekao da trenutačno ne zna tko će biti u njegovom timu, ukoliko bude izabran. Smatra da je "apsolutno izvjesno da pojedinac ne može rješavati opsežnu problematiku i da će trebati pomoć iskusnih ljudi".

- Još uvijek promišljam o svome timu. Ako budem imenovan sigurno ću ga uskoro i obznaniti, kazao je.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
23:29 29.01.2020.

He he, drugarica Nataša mu je dala savjet kako popuniti imovinsku karticu i sada samo da nađe tim, ekipu, suradnike, poslušnike i ostale i - nema brate više lista čekanja, lista prekovremenih sati, lista dežurstava. Ima samo jedna lista. Lista za odstrel. Dobri su mi ovi političari. Monty Pytoni su amaterčine teške, a ja mislio da su humoristični. Kaj god. Zdravstvo u rvata je komedija par exellance. Ak ne umreš na listi čekanja, sigurno ćeš umrijeti od, - smijeha.

DU
Deleted user
21:37 29.01.2020.

Vili Beroš: Kujundžić mi je dao očinski, dobronamjerni savjet: Sine, čuvaj se Plenkovića, Bačića i Njonje!

Avatar zajutrak
zajutrak
07:28 30.01.2020.

Bucmastom Đujiću smeta sve , samo ak se spomene SAO Krajina , to ne pobuđuje negativne emocije ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije