Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rakete spremne

Sj. Koreja prijeti, Rusija: Situacija bi mogla izmaknuti kontroli!

Sjeverna koreja plan za napad portal (1)
Reuters/Pixsell
29.03.2013.
u 13:59

Kina je ponovno pozvala na smirivanje tenzija, a ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da su zabrinuti jer se unatoč adekvatnoj reakciji UN-a vojne aktivnosti oko Sjeverne Koreje pojačavaju

Nakon što je Sjeverna Koreja u petak objavila da su njihovi raketni sustavi u stanju pripravnosti, odnosno spremni za napad na američke vojne baze u Južnoj Koreji i Pacifiku, reagirale su neke od svjetskih sila.

Kina, jedini veliki saveznik Sjeverne Koreje, ponovila je svoje pozive na smirivanje tenzija na Korejskom poluotoku, donosi Reuters.

– Nadamo se da će relevantne strane zajedno raditi na pokretanju zaokreta u napetoj situaciji – rekao je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Hong Lei novinarima.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov upozorio je da bi situacija mogla izmaknuti kontroli.

– Zabrinuti smo jer se, unatoč adekvatnoj, kolektivnoj reakciji Vijeća sigurnosti UN-a, vojne aktivnosti oko Sjeverne Koreje pojačavaju. Situacija bi mogla jednostavno izmaknuti kontroli, klizi prema spirali začaranog kruga – rekao je Lavrov.

Američki ministar obrane Chuck Hagel još jučer je rekao novinarima u Pentagonu da ''Sjevernokorejci moraju shvatiti da je to što rade vrlo opasno''.

– Moramo jasno dati do znanja da smo ove provokacije Sjeverne Koreje uzeli vrlo ozbiljno te ćemo na njih odgovoriti – rekao je Hagel.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja stavila je u petak svoje raketne sustave u stanje pripravnosti za napad na američke vojne baze u Južnoj Koreji i na Pacifiku, nakon što su dva nevidljiva bombardera B2 sudjelovala u vojnoj vježbi iznad Južne Koreje.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un potpisao je naredbu u ponoć na sastanku s generalima i ''procijenio da je došlo vrijeme da se izravnaju računi s američkim imperijalistima u vezi s općom situacijom'', izvijestila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Nevidljivi bombarderi B2 mogu nositi konvencionalno i nuklearno naoružanje. 

>>Pogledajte propagandni video Sj. Koreje: Uništavaju američki avion

>> Sjeverna Koreja: Rakete spremne za napad na SAD

Komentara 2

IR
irani.
16:42 29.03.2013.

Ovo jadno poziranje za izgladnjele mase je odlicna ilustracija kamo vodi sirova propaganda i laganje. Prije ili kasnije se ukopaju preduboko i uspaniceno traze kako izaci iz rupe u kojoj su se nasli. Kako sada van iz rupetine? Sreca zaa njih je sto i onako nitko u njihovom gigantskom logoru pojma nema ni o cemu, pa ce vjerovati sto god im se servira. Nece biti nista cudno ako sutra pocnu bljezgariti o velikoj pobjedi nad USA i "objasniti" masama kako je nestasica hrane rezultat nesebicne pomoci gladnim porazenim Amerikancima,

DU
Deleted user
16:43 29.03.2013.

Potporu zaslužuje svatko tko je protiv američkog imperijalizma. Yankees, go home !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije