Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPOSLENICA TRGOVAČKOG DRUŠTVA

Siščanka lažirala putne naloge, jubilarne nagrade, pomoć za bolovanja i izvukla 105.000 kuna

Ilustracija
Foto: GettyImages
03.03.2020.
u 11:41

Iz blagajne trgovačkog društva neosnovano je isplatila iznos koji je zadržala za sebe i time je oštetila trgovačko društvo

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je optužnicu protiv 37-godišnje Siščanke zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Okrivljenicu se tereti da je to kazneno djelo počinila od 31. siječnja 2013. do 31. kolovoza 2015. kao zaposlenica trgovačkog društva sa sjedištem u Sisku, prvo na radnom mjestu kadrovskog referenta-tajnice, a potom od 10. ožujka 2014. kao poslovna tajnica obavljajući i blagajničke poslove.

Siščanku se tereti da je sastavljala neistinitu blagajničku dokumentaciju o isplatama gotovog novca koju je predavala na daljnje knjiženje u poslovnim knjigama društva, a u kojoj je lažno prikazivala veće obavljene isplate od stvarnih na ime naknade za loko vožnje, putne naloge i poštanske troškove, te je lažno iskazala isplate pojedinim radnicima koje nisu u stvarnosti izvršene na ime jubilarnih nagrada, pomoći za bolovanja dulja od 90 dana, kao i za pomoć u slučaju smrti.

Tereti je se da je na temelju tako sastavljene blagajničke dokumentacije neosnovano isplaćivala novac iz blagajne trgovačkog društva koji je zadržavala za sebe, odnosno da si je na opisani način iz blagajne trgovačkog društva neosnovano isplatila iznos od 105.868,34 kune koji je zadržala za sebe i za taj iznos oštetila trgovačko društvo.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:49 03.03.2020.

Ništa se njoj neće desiti, krade državu, znači radi u interesu HDZ-a! Da li je netko odgovarao nakon što je oštetio RH zbog krivotvorenja? Naravno da nije, ako i je, mora oguliti 2 kg krumpira i čista savjest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije