Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po mjeri obitelji

Sisački vrtići produljuju radno vrijeme do 20 sati

storyeditor/2022-03-09/Vrtic_1.jpg
Danijel Prerad
09.03.2022.
u 19:30

Zaposlit će se novi odgojitelji, kuhari i spremači, a sve je omogućeno projektom Vrtić po mjeri obitelji vrijednim 3,5 milijuna kuna

Sisački vrtići produljuju radno vrijeme do 20 sati i tako će obiteljima u kojima roditelji rade u smjenama omogućiti prilagođeno vrijeme boravka djeteta u vrtiću. Dosad su, prema podacima iz dječjih vrtića Sisak Stari i Sisak Novi, 74 roditelja iskazala potrebu za produljenim radnim vremenom.

Zaposlit će se novi odgojitelji, kuhari i spremači, a sve je omogućeno projektom Vrtić po mjeri obitelji vrijednim 3,5 milijuna kuna i financiranim 85 posto iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te 15 posto iz državnog proračuna.

Ravnateljica vrtića Sisak Stari Tihana Kokanović rekla je da će se radno vrijeme produljiti u četiri objekta u vrtiću Sisak Stari i u Sisku Novom u tri objekta. Vodi nas dobrobit djece, naglasila je.

I ravnateljica DV-a Sisak Novi Sandra Kramarić pozdravila je taj projekt koji osigurava potpuno nove usluge, ali i omogućava nova radna mjesta.

- Osim produljenog radnog vremena, obogatit ćemo naš odgojno-obrazovni rad uvođenjem novih sadržaja kao što su program likovnosti i sportski program, ali i senzornu integraciju jer će oba vrtića dobiti senzorne sobe za što smo osigurali stručni kadar koji će raditi s djecom s teškoćama u razvoju - naglasila je Sandra Kramarić.

Konferenciji za novinare prisustvovala je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasivši da će Sisak doći na prag potpunog smještaja sve djece u vrtiće.

- Gradi se vrtić u sklopu odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo, a planiramo i dodatne - rekla je Ikić Baniček. 

Komentara 2

DA
dam63
20:53 09.03.2022.

Najbolje bi bilo da samo preko vikenda uzimaju djecu.

IL
ilustrator
20:08 09.03.2022.

ma vrtići bi morali radit 24sata, da se mama i tata mogu odmorit, kulturno uzdizat, peseka prošetat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije