Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera sisački računi

Sisački tužitelji nisu se bavili M. Merzel, istraga se seli u Zagreb

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
06.02.2014.
u 09:38

DORH je od Siska preuzeo i dva stara slučaja vezana uz županicu – prodaju udjela Cesta Sisak Željku Žužiću i kupnju nekretnine Popec

Istragu o navodno krivotvorenim računima putem kojih se izvlačio novac iz Sisačko-moslavačke županije preuzeo je, od županijskog državnog odvjetništva u Sisku, DORH u Zagrebu. Zajedno s tom istragom zagrebački DORH preuzeo je i istrage vezane uz prodaju županijskog udjela u Cestama Sisak Željku Žužiću te kupnje prostora bivše autokuće Lav auto Popec za potrebe županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Od svibnja bez reakcije

Kako doznajemo, bivša predstojnica kabineta županice Jasmina Jovev sve je dokumente sa spornim računima predala USKOK-u u veljači prošle godine, nakon čega USKOK dokumentaciju i slučaj šalje županijskom državnom odvjetniku u Sisku koji Jovev 11. svibnja 2013. godine poziva na razgovor. Od tada pa do ove nedjelje, kada je o svemu J. Jovev progovorila u emisiji “Nedjeljom u 2”, odvjetništvo nije zatražilo od policije nikakvu provjeru spornih dokumenata i računa.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

(Foto: Anto Magzan/PIXSELL)

– Razočarana sam što se punih godinu dana nije postupalo i što se još uvijek daje vremena da županica M. Lovrić Merzel utječe na svjedoke. Ona je na televiziji, komentirajući domjenak u Lipovljanima koji nije postojao, rekla “čula sam se s načelnikom i on je rekao da će sve demantirati”. To je jasan utjecaj na svjedoke – kazala nam je jučer Jasmina Jovev, komentirajući selidbu istrage u Zagreb.

Sporne procjene

Ni jučer, kako doznajemo, policija nije provodila nikakve informativne razgovore vezane uz slučaj spornih računa i narudžbenica.

No, zato se već duže vrijeme provodi istraga u druga dva slučaja. U slučaju Cesta Sisak sporna je bila prodajna cijena većinskog udjela tvrtke u županijskom vlasništvu za 20 milijuna kuna. U procjeni je navedeno kako Ceste Sisak posjeduju šljunčaru s kvalitetnim šljunkom tržišne vrijednosti od 100 milijuna kuna. Ta vrijednost šljunka je zanemarena prilikom određivanja prodajne cijene.

Kod kupovine bivšeg Popeca sporno je nepostojanje javnog natječaja i procjena vrijednosti nekretnine koja je plaćena 9,8 milijuna kuna.

>> Ovo je kronologija sukoba Lovrić-Merzel i Jasmine Jovev

Komentara 64

Avatar R2D2
R2D2
09:42 06.02.2014.

Koje posljedice će snositi sisački tužitelji s obzirom na zavlačenje cijelog slučaja?

KA
kafka
09:57 06.02.2014.

KOrumpirani lokalni DORH. Treba provesti rekonstrukciju Državnog odvjetništva !!! .

DU
Deleted user
09:42 06.02.2014.

a tko je taj vrli drzavni odvjetnik u Sisku ???? i zasto mu vi novinari ne postavite nekoliko pitanja u vezi ovog slucaja.....al ono da mu pokucate na vrata pa da to objasni pred kamerama a ne tamo nekakvim pisanim priopcenjima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije