Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Lovrić-Merzel

Milanović: Ako je išta od toga istina, županica ima problema

Zoran Milanović i Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
04.02.2014.
u 20:46

– Tu je netko u ozbiljnom problemu. Ili ona ili gospođa koja je optužuje za ozbiljan kriminal. Tu više nisu jaja, celulit i što je još bilo – rekao je Milanović

Iako se pojavila informacija kako će sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel obaviti obavijesni razgovor u prostorijama DORH-a u Zagrebu, to se ni kasno poslijepodne nije dogodilo. Na upit jesu li je tražili iz DORH-a, županica je odgovorila da nije dobila poziv.

“Možda i sama odem...”

– No, možda i sama odem u DORH da razjasnim sve – kazala je Lovrić Merzel, a na ponovljeni upit zašto onda ne ode, i zašto nije otišla već ranije, odgovorila je:

– A zašto bih?

Županica je ponovila tvrdnje kako je afera s računima izmišljena te da je riječ o političkim podmetanjima.

– Ako se meni dokaže bilo što nezakonito, logično bi bilo u toj situaciji da odstupim – dodala je županica. No istaknula je kako je to nemoguće jer je riječ o političkim podmetanjima i omalovažavanjima samo na temelju priče rekla-kazala. – Već 9 godina sam meta političkih napada i objeda – kazala je Lovrić Merzel.

Rekla je kako joj je sumnjiva izjava njezinog protukandidata na lokalnim izborima Ive Žiniće koji je za jednu televizijsku kuću rekao da je Jasmina Jovev u njegovoj kampanji radila dva mjeseca.

– U financijskom izvješću stoji da je radila 15 dana i za to plaćena 17.000 kuna. Dakle, mislim da bi se trebalo provjeriti to financijsko izvješće – kazala je Lovrić Merzel. Ponovila je i da ona nije bila nadređena J. Jovev nego pročelnica Odjela za poslove Skupštine, županice i opće poslove.

Treba dokazati

Na pitanje je li se čula s premijerom Milanovićem, odgovorila je da nije.

No, Milanović je u Zagrebu rekao da se čuo sa županicom i dodao: – Tu je netko u ozbiljnom problemu. Ili ona ili gospođa koja je optužuje za ozbiljan kriminal. Tu više nisu jaja, celulit i što je još bilo. Sad je riječ o pustošenju županijskog proračuna. Ako je dio toga istina, ili sve, županica je u ozbiljnom problemu. Trebat će vremena da se to utvrdi. Ako nije istina, onda je u problemu druga osoba. Da mene netko tako optužuje, preko toga ne bih prešao ravnodušno. Naravno, treba imati na umu da je riječ o osobi koja je prije pola godine radila u kampanji HDZ-a, posao joj je bio da Marina Lovrić ostane bez posla, da ne bude županica. Bože moj, ako je netko u HDZ-u, ne znači da ne govori istinu, ali je treba dokazati – kazao je premijer Milanović.

Kako doznajemo istragu o računima preko kojih se, navodno, izvlačio novac iz županije od Županijskog državnog odvjetništva u Sisku preuzeo je DORH.

>> Lovrić Merzel: Odstupit ću ako se dokažu nezakonitosti

Komentara 213

BI
budimo_iskreni
11:53 04.02.2014.

da, županica je u problemu, ali je zaboravio spomenuti da je i sdp kao stranka u problemu jer je jasmina jovev isticala da se novac koristio ne samo za osbone potrebe županice, već i stranačke potrebe sdp-a...

DU
Deleted user
11:52 04.02.2014.

Nevjerovatno, on uspoređuje Jovev i Merzel. Ova radila nešto sitno za HDZ, a ova krala naveliko zha SDP. Pošteno, nema šta. Visoka partijska ljestvica. Pa zar ćete dušu vragu prodat za turističke glasove sa Banovine?

DU
Deleted user
11:49 04.02.2014.

Izgleda da je županica premijera uspjela uvjeriti da je ona kupnjom auta od 500 000 kuna ušparala i pomogla građanima Siska tako da može i dalje biti u SDP u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije