Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko kaže da je kriza?

Sisačka oporba: Riječ je o čistoj političkoj trgovini

SDP-ov vijećnik Milan Branković zaposlen dvaput u godinu dana u gradskom sustavu Siska
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
25.11.2014.
u 09:47

SDP-ov vijećnik Milan Branković, stolar po struci, zaposlen je dvaput u godinu dana u gradskom sustavu

Krajem listopada na sisačkom području bilo je 6189 nezaposlenih osoba, od kojih mnogi godinama traže posao, bez ikakvog rezultata. No, postoje i drugačiji primjeri. Tako se jedan Siščanin u zadnjih godinu dana uspio zaposliti čak dva puta, oba puta u gradskim tvrtkama – bez natječaja. Taj Siščanin je bivši potpredsjednik Gradskog vijeća, SDP-ov Milan Branković, koji time itekako odudara od uobičajene statistike nezaposlenih u Sisku.Prvo je Milan Branković u rujnu lani dobio posao na neodređeno u Komunalcu. Tada je bio gradski vijećnik i potpredsjednik vijeća. U Komunalcu je radio na radnom mjestu pomoćnog stolara, no prije nekog vremena dao je otkaz, prema informacijama iz tvrtke, nezadovoljan plaćom. No, nije dugo bio nezaposlen jer se za njega prošli tjedan pronašlo novo radno mjesto u gradskom sustavu, ovaj put na mjestu domara u Dječjem vrtiću Sisak Novi.

“Samo je na zamjeni”

– Milan Branković je zaposlen na zamjeni za domara koji je na bolovanju. Nije trebao natječaj za takav postupak. Imali smo i zadnja dva mjeseca zamjenu, koja je otišla, trebao nam je netko i uzeli smo M. Brankovića, rekla je Ljubica Ivšić, ravnateljica vrtića ne objašnjavajući kako je, pored svih drugih čija sprema odgovara radnom mjestu, izbor pao baš na vijećnika.Iako u vrtiću kazuju kako je isključivo riječ o zamjeni za djelatnika na bolovanju, naši izvori ističu da je namjera da se nađe trajna zamjena tom djelatniku.Odgovor na pitanje o tome kako to da je gradski vijećnik, u situaciji kada je dobiti posao u Sisku ravno većem dobitku na lotu, čak dva puta zaposlen u gradskom sustavu, od gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček nismo uspjeli doznati, no zato je oporbi sve jasno.

– Riječ je o čistoj političkoj trgovini i kupovini vijećnika kako bi se osiguralo donošenje proračuna za 2015. godinu. Nije tajna da se Branković posvađao s vodstvom stranke pa očito u SDP-u žele biti sigurni da im neki vijećnik, na donošenju proračuna, neće “odlutati”, rekao je predsjednik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan.

Aktivni u udruzi Kopa beach

A obitelji Branković u zadnjih godinu dana ide odlično. I supruga vijećnika zaposlila se prije nekoliko mjeseci u Zavodu za hitnu medicinu SMŽ, a oboje su uključeni u udrugu Kopa beach, koja u poslu s HŽ-om okreće milijune.

Komentara 20

NI
nikolicaprikolica
13:26 25.11.2014.

Bravo Prerad!

ML
Mladen63
18:03 25.11.2014.

Neka se malo pozabave i na koji način je prošao natječaj u Turističkoj zajednici...da vidimo koji su bili kriteriji zapošljavanja...neki se nisu slagali sa donesenom odlukom, te su dali ostavke...ali to ih nije pokolebalo, da zaposle onu osobu koja je već unaprijed znala da će biti primljena, bez obzira na to što su drugi kandidati (najmanje nekoliko njih) bili bolji...tako nikada nećemo dalje...ali to je naša stvarnost...na žalost...

ZZ
zelimir.zuk
14:38 26.11.2014.

Što je trenutno novo u praksi vladajućih? Zar smo zaboravili slućajave , Kefurt -Roko- Kindi ili zbrinjavanje obitelji Čubrilo (3 sestre i otac), kojima nas je uveseljavala prošla postava vladajućih ? SDP i HNS na vlasti ne drže njihovi vijećnicii već vijećnici HDZ-a (Gačeša),HSP-a (Ivanković, Koren) te Novak sa svojom ekipom. Stoga je njihova praksa i dalje u primjeni. Đaci svojim sposobnostima nisu prerasli učitelja, Na našu sreču ili žalost !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije