Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerske organizacije

Sisačka biskupija prva u Hrvatskoj financira projekt iz EU fondova

Vlado Košić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
04.02.2015.
u 15:05

Donedavno vjerske organizacije nisu ni mogle sudjelovati u ovakvim projektima, no lobiranjem je omogućeno da vjerske humanitarne organizacije ipak mogu biti partneri.

Sisačka biskupija prva je vjerska institucija u Hrvatskoj, uključena u neki projekt financiran iz fondova Europske unije. Riječ je o projektu u kojem je Caritas Sisačke biskupije partner LAG-u Valis Colapis iz Ozlja, Udrugi Sveti Martin iz Pisarovine i Gradskom društvu Crvenog križa iz Duga Rese.

Donedavno vjerske organizacije nisu ni mogle sudjelovati u ovakvim projektima, no lobiranjem je omogućeno da vjerske humanitarne organizacije ipak mogu biti partneri.

Projekt vrijedan 736.000 kuna

A upravo će 20 župskih Caritasa na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije biti uključeni u projekt vrijedan 736.000 kuna. Njihovi će volonteri, zajedno s volonterima udruga civilnog društva biti obučeni za novi volonterski program za pružanja socijalnih usluga. Sudjelovat će ukupno 75 volontera, a obrazovat će se i nove geronto domaćice.

"Svim udrugama u ovom projektu zajednički je jedan cilj, a to je pomaganje ljudima. Nadamo se da ćemo uspjeti poboljšati život stanovnika na ruralnom pdoručju gdje se narod suočava s teškim uvjetima življenja." - rekao je sisački biskup Vlado Košić.

"Projekt je usmjeren ka udrugama koje rade sa starjim i nemoćnim osobama, osobama s invaliditetom te djecom i mladima Roma" – rekao je Milan Medić iz Lokalne akcijske grupe Valis Colapis. Istaknuto je kako bi najviše koristi mogla imati samačka i staračka domaćinstva kojih je na području ove dvije županije više tisuća.

>>Sisačka biskupija: Rafinerija je strateški važno postrojenje

>>Ekumenski projekt "Upoznaj, moli, surađuj" u Sisačkoj biskupiji

Komentara 5

BI
bikica7
17:38 04.02.2015.

malenkost,ti si zadnji koji bi trebao govoriti o Crkvi koja se" kupa u novcu",jer ne želiš priznati što sve Crkva čini u pomaganju socijalno ugroženih skupina ili rada u bolnicama na zbrinjavanju najtežih bolesnika.

DE
demokršćanin
22:25 04.02.2015.

Da su pametni i da znaju obrazložiti svoje programe mnogi od naših ministara mogli bi povući novce iz EU fondova.Onaj tko zna dobiva,a onaj koji ne zna vraćaju mu program sa nekoliko stotina primjedaba, a Jakovina propušta povući novce i za 2013. i 2014.Uspješan kao i u obradi voćnjaka i poljoapoteke.

MA
Malenkost
17:03 04.02.2015.

Crkva se kupa u novcu! Vatikanska banka puna stotina Milijardi. Ne skupljati nego dati. Crkva je grabezljiva!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije