Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestanak proizvodnje

Sisačka biskupija: Rafinerija je strateški važno postrojenje

rafinerija u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
18.01.2015.
u 11:31

Također tražimo da prihvate suradnju i razgovor s predstavnicima sindikata i Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak, poručuju iz biskupije

Ured za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije pozvao je sve vlasnike Ine industrije nafte d.d. "da žurno, zbog zajedničkog dobra, izvijeste svoje radnike i sve državljane Republike Hrvatske koje planove imaju u 2015. godini i što su riješili u vezi s proizvodnim procesom u Rafineriji nafte u Sisku.".

 „Grad u kojem je već prestala ili je znatno smanjena proizvodnja u nekadašnjim pogonima Željezare, Sajma cvijeća, Radnika, Metalotehne, Herbosa, Segestice, teško može izdržati još jedan udar na ekonomski položaj u kojem će se naći. Caritas Sisačke biskupije kroz svoju pučku kuhinju u Sisku svakodnevno priprema 120 obroka, a potrebe su već sada puno veće.Također tražimo da vlasnici INA-e prihvate suradnju i razgovor s predstavnicima sindikata i Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak, jer je nužno i neizbježno voditi računa kako o gospodarskoj dobiti, tako zajedno rješavati složene probleme u kontekstu solidarnosti, osiguravajući radnicima ekonomska i društvena prava poštujući propise i odrednice ugovorenih obveza.    

Veliki je to izazov za sve koji vode računa o potrebama ulagača, menadžera, radnika, njihovih obitelji, budućnosti djece, očuvanja okoliša i jačanju nacionalnih interesa jer Rafinerija nafte Sisak je u području energetike strateško postrojenje važno za čitavu Republiku Hrvatsku“, ističe se u između ostalog u izjavi Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije.

>> Rafinerija u Sisku gasi pogone, proizvodnja ovisi o 'vanjskom okruženju'

Komentara 13

SC
second.chance
11:44 18.01.2015.

ako se govori o pomoći najugroženijima,ne treba biti dvolican pa gledati tko govori,nego se stvarno zauzeti za najugroženije-a dvolicno je prozivati Crkvu za "blagostanje",koja je prva i jedina uvela stalnu pomoć kroz Caritas i pučke kuhinje,čiji je začetnik upravo bl.Alojzije Stepinac

SC
sc0rpion
11:51 18.01.2015.

crkva je otvorila Caritas i pučke kuhinje koje financira narod a crkva novac koji ima troši samo za svoje potrebe a hvali se tim

Avatar emilsalis
emilsalis
13:47 18.01.2015.

Ured za promicanje socijalnog nauka Crkve-ili Centar, jedan je od mnogih Crkvenih nacina sirenja svoje dominantne moci nad slobodnim duhom RH.Deluje po nacinu zaludjivanja pojedinca, svojim klerofasistickim nacelima socionalnog ucenja crkve u familiji, školi, na fakultetima, u medijima, u društvenom,m, kulturnom i političkom životu....gusi svaki pokusaj sekularizma kao i dokaze o besmislenosti Crkovnog ucenja realitetom zivota !! Posmatra socijalna kretanja drustva samo s aspekta Religije i njene sudbinske nemoci o bilo kakavim promena, suprotno Marksistickom zdravom razumu o neprekidnom toku drustvenih promena !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije