Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosjakinja
Povratak na članak

Sirota bakica ili dobro smišljena prijevara?

Na adresi na kojoj je rekla da živi nalazi se praonica rublja. Župnik je pretražio čak i popis lanjskih pogreba jer je rekla da joj je kći tad umrla

Komentari 47

KE
kerbi
20:53 25.04.2017.

A jeste otkrili čudo. Na žalost prosjačenje u Zagrebu je večinom biznis. I to dobro organiziran. Već jako dugo nisu samo Romi profesionalni prosjaci. Imaju toćno uigran raspored tko kad gdje prosi. Ovo sa staricom je još ništa prema hrpi lažnih invalida bez udova i sl, koji na posao dolaze hodajući sa štapovima preko ramena a onda sjednu i noga misteriozno nestanr a od nekud se pojavi nekakav batrljak. To sam na svoje oći vidjeo još prije 20 g u Ilici

VL
Avatar Abcda
Abcda
23:50 25.04.2017.

Dva prosjaka na trgu, jedan stavio natpis: ja sam hrvatski branitelj. Drugi napisao, ja sam srpski pobunjenik iz Krajine. Naravno, sva lova ode hrvatskom branitelju. Jedna baka pridje "Srbinu" i kaze mu da bi i on trebao staviti da je branitelj. Ovaj slegne ramenima, pa ce onom drugom prosjaku : - Mujo bolan jesi li vidio ko nas uci marketingu" , (-;

VL
BI
bigred1
22:41 25.04.2017.

bolje da prosi nego da krade.

VL
IC
ice12
02:25 26.04.2017.

Vecina 'prosjaka' su profesionalci, nalzalost ima ih koje je zivot prisilio na prosjacenje.

VL
JD
jdoranic
09:08 26.04.2017.

Joj da: tak ima jedna starija, deblja, koja po centru žica ljigavo-skrušenim glasom "za malo kruha" - a kad sam joj jednom zaista ponudila kruh (baš sam ga bila kupila) agresivno i bezobrazno me napala. Za mojom majkom je vikala i vulgarno ju vrijeđala... kad "iscrpi" (tj. kad ju već svi upoznaju) jedan dio grada, prebacuje se na drugi. Glumi sirotu, ali je vrlo pažljivo dotjerana i modno osviještena. Vidi se da je na njoj sve osmišljeno. Gadna osoba!

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
22:50 25.04.2017.

Dobro a što rade zaštitari, djelatnici Konzuma, Policija. Sve "prosjake" bi trebalo legimtirati i vidjeti tko ustvari oni jesu. Evo vam jedan primjer. Ima jedan muškarac koji prosi u Jurišićevoj, sav se trese, a ustvari je velika gluma. Vjerovali ili ne vozi Golfa 5 i živi u Kući u željezničkoj koloniji (Ravnice).

VL
DU
Deleted user
21:24 25.04.2017.

E da su ovako pomno istraživali Todorića i njemu slične ne bi danas imali toliko afera. Zločinački sustavi baš na ovakav način funkcioniraju.

VL
DU
Deleted user
20:52 25.04.2017.

Nekima je prošnja profesija i dobro žive,ali ima i onih koji teško žive pa prošnja mi je za život.

VL
KA
kajbiti
09:50 26.04.2017.

Prose na istom krizanju uvijek isti. Uglavnom djeca i mlade mame. Ajde dam im jednom koju kunu. Evo ih sutra opet. Ja tuda prolazim svaki dan u isto vrijeme idem sa posla. I evo njih svaki dan kucaju na staklo. Pocnem ih ignorirati jer ne mogu stalno davati kunu po kunu. I znate sta mi naprave. Zaleti se i pljune mi na bocno staklo onak zeleni hracak. I da sad izdem van i zavrnem mu vratom. Mene bi policija pokupila da tucem maloljetnike. A to sta oni mene maltretiraju svaki dan na istom krizanju dok idem sa postenog posla i placam sve istoj toj drzavi koga briga.

VL
KO
Kora
22:22 25.04.2017.

Bakicu na tjeralicu!

VL
KL
kleasaleroom
02:56 26.04.2017.

Na moju adresu su 4 puta bile 4 razlicite osobe sa vrecicom hrane i nekakvim sredstvima i svi su trazili Mariju Cindric, to je bilo prije dvije godine i svaki put kad bi pitala di su vidjeli tu gospodu rekli bi ispred konzuma u Dubcu, ja inace zivim u Kriznog puta 27. I ja sam sama pokusala pronaci tu bakicu, da ju upitam zasto salje ljude na moju adresu, ali bezuspjesno.

VL
PO
Pobjeda
01:03 26.04.2017.

Lijepa Bakica, ima radnicke ruke,vidi se da je u mlade dane ,dobro se namucila za ovu drzavu .Ko je jamijo jamijo, ona opet zakasnila da je bila u partiji imala bi dobru mirovinu.

VL
TO
TOFFI2009
15:53 26.04.2017.

Sram vas biloi, ocrnili ste ženu a nemate niti točnih podataka koji bi potvrdii da se radi o prevari, Pa i ako je netko prisiljava na prošnju i onda je jadnica i nitko neće osiromašiti zbog dvije tri kune, ali kad političari i zaposleici -menadzeri javnih firmi kradu na stotine tisuća kuna onda šutite i ne bunite se. A ovo da starica je zapravo mlađa nego što izgleda to vec sliči na scenario iz nekog špijunskog filma. I da je vidjana po cijeloj Hrvatskoj, pa za ime bojžje tako izgleda u prosjeku 70 % starih žena u crnini. Osim toga mozda je dala krivoi ime i adresu jer joj je neugodno a mozda je i dementna, mozda je stanovala nekad tamop pa niti ne zna gdje je. Ne znam tko bi taman za 100 KN dnevno sjedio na ulici i po zimi i po vrucini da mu nije potreba, a sto se Centra tice, po oni uskacu sao tamo gdje mouigu izvrisiti zabiljezbu na imovinu, to je pozata stvar a i da nesto daju to je crkavica od koje jedva kupis kruh i mlijeko pogotovo kad se radi o samcu bez djece. Umjesto da se snebivate nad bogatunima koji ne mogu niti opravdati otkuda su sve to stekli, nasli ste opaliti po staroj zeni. Naravno da ima prevara, ovi sto se prave gluhima i daju vam liste na potpis a onda traze pare su u zadnje vrijeme pogotovo aktivi, Romi prose bez stida i srama, ja ipak kad nekog vidim za koga bas ne znam da li vara ili ne nesto dam jer me manje boli tih par kuna, nego pomisao da nisam dala a čovjeku je bilo doista potrebno. Toliko o tome, a ovakva nagadjanja i filmse price o maskiranju i laznim adresama itd si je 24 sata mogao usparati. Ako je stara doista potrebita, nakon ovog clanka nju a i gomilu druih njoj slicnih ce ubuduce na ulici vrijedjati da je prevarantica iako to nigdje nije dokazano. Toliko o tome. Mislim da takve clanke vise necu čitati jer sam se nebrojoeno puta uvjerila da su bas sve novine senzacionalističke a komentatori trce pred rudo umjesto da malo mucnu glavom prije nego sto daju komentar.

VL
ZA
zagabria1
21:34 25.04.2017.

Pa kako se prilriva kaže policajac, zar nosi masku starice

VL
NE
Neutralac
21:37 25.04.2017.

Zato ja ne vjerujem nikome... a nemojte ni vi... postoje sluzbe i institucije....

VL
DE
deda1234
09:40 26.04.2017.

opasna po drustvo! i ako glumi ovako onda je sirota!

VL
AD
adler77
06:44 26.04.2017.

bakica je internacionalno police...tajni dosje ima

VL
Avatar salaso
salaso
10:50 26.04.2017.

Matanov mentalitet je sveprisutan.To smo mi Hrvati.Ali da bar država i politika nije takva.Jadna nam majka.Razočarasmo i ostavismo omladinu na cjedilu.U zemlji koja bi trebala biti druga Švicarska...

VL
EL
elkomadante
20:56 25.04.2017.

predsjednica rh : biti ćemo među najrazvijenijim državama europe i svijeta, to Vam obećajem.

VL
Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
13:09 26.04.2017.

radije ću dati pijanici jer znam da će se napiti nego prosijacima koji su bogatiji od mene, umreženi kao krim milje za lopovluk

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.