Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupljaju milijune

Sirijski pobunjenici primat će plaću za ratovanje

sirija
Reuters/PIXSELL
02.04.2012.
u 11:05

Svi koji prebjegnu dobit će novčanu nagradu za dezerterstvo, a SNV je priznat kao "legitimni predstavnik" Sirijaca

Pobunjenici koji svakodnevno već više od godinu dana ratuju protiv snaga sirijskog predsjednika Bashara al-Assada dobivat će plaće, a i svi oni koji se odluče prebjeći iz sirijske vojske bit će plaćeni, najavilo je Sirijsko nacionalno vijeće (SNV) nakon jučerašnjeg sastanka "Prijatelja Sirije" u Istanbulu.

Novac za isplatu plaća SNV-u će osigurati bogate arapske države, javlja BBC, koje su spremne za isplatu plaća i nagrada mjesečno prikupljati milijune dolara.

Tijekom sastanka SNV je priznat kao "legitimni predstavnik" Sirijaca, a iako su neke zemlje glasno zagovarale da se sirijska oporba opskrbi oružjem, Turska i SAD nisu podržali tu inicijativu.

Damask je ministre vanjskih poslova 70-ak zemalja koji su se okupili u Istanbulu nazvao "neprijateljima Sirije", a na sastanak nisu došli predstavnici glavnih sirijskih saveznika – Rusije, Kine i Irana.

Komentara 18

TO
Toni50
12:01 02.04.2012.

a iako su neke zemlje glasno zagovarale ( ne usudi se napisati koje) da se sirijska oporba opskrbi oružjem, Turska i SAD nisu podržali tu inicijativu, jel one to odavno več zna se .....

OB
-obrisani-
12:17 02.04.2012.

Povampireni i pomahnitali Zionizam ne pozna pojmove kao što su humanizam,etika i moral.Taj bolesni projekt kojeg su ustanovili Aškenazi Khazari,nema nikakvo uporište u čovjeku i onom što je dobro u čovjeku ,nego isključivo u zlu i svakom mogućem kriminalu.Njih vodii genetska,patološka pohlepa koja izvire duboko iz njihove izobličene i izopačene osobnosti.

ŠĆ
šćtrlj
11:25 02.04.2012.

metamorfoza od \"mirnog demonstranta\" preko pobunjenika - do plaćenika... kao gusjenica u leptira i ružno pače u labuda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije