Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U JEDNOM DANU

Sirija: U sukobima u Homsu ubijeno 95 ljudi

Homs
AFP/Pixsell
09.02.2012.
u 17:08

Dok je u tijeku zatvaranje stranih veleposlanstava u zemlji i povlačenje diplomatskih službenika, sirijska vlada ne odustaje od nasilnog gušenja pobune, koje je ponovno najžešće eskaliralo u Homsu

Najmanje 95 ljudi ubijeno je u četvrtak, odnosno sedmog dana sukoba koji je u Homsu započela sirijska vojska. Kako piše BBC, u posljednjem je pokušaju slamanja pobunjeničkih snaga vojska izvela nekoliko raketnih napada u kojima je pokrenula i novi minobacač.

Dok je u tijeku zatvaranje stranih veleposlanstava u zemlji i povlačenje diplomatskih službenika, sirijska vlada ne odustaje od nasilnog gušenja pobune, koje je ponovno najžešće eskaliralo u Homsu. Međunarodna zajednica i dalje pokušava pronaći način za rješenje sukoba u Siriji iako su Rusija i Kina odbile prihvatiti rezoluciju UN-a koju su prošlog vikenda zajedno predložile arapske i europske države.

Homs je po veličini treći grad u zemlji i najveće uporište pobunjeničkih snaga koje već 11 mjeseci odbijaju pokoriti se naredbama predsjednika Bashara al-Assada. Od petka je u sukobima u gradu i okolici ubijeno nekoliko stotina ljudi. Najžešće borbe vode se u okrugu Baba Amr gdje je samo u četvrtak ubijeno 50 osoba.

 

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
17:29 09.02.2012.

Prema navodima ZNAseCIJIH medija ,samo vladine trupe ubijaju a pobunjenici se bore zagrljajima i cvijecem u rukama........ Pljuc

VO
VolvicPomme
17:33 09.02.2012.

kad Baššār bije nitko suze ne lije

OB
-obrisani-
23:34 09.02.2012.

o tom po tom Kadijević je i danas koliko znam živ a na Asada se ne bih kladila da neće završiti u nekom sanduku ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije