Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Sirija: U sukobima u Homsu ubijeno 95 ljudi

Dok je u tijeku zatvaranje stranih veleposlanstava u zemlji i povlačenje diplomatskih službenika, sirijska vlada ne odustaje od nasilnog gušenja pobune, koje je ponovno najžešće eskaliralo u Homsu
09. veljače 2012. u 17:08 28 komentara 2 prikaza
Homs
Foto: AFP/Pixsell

Najmanje 95 ljudi ubijeno je u četvrtak, odnosno sedmog dana sukoba koji je u Homsu započela sirijska vojska. Kako piše BBC, u posljednjem je pokušaju slamanja pobunjeničkih snaga vojska izvela nekoliko raketnih napada u kojima je pokrenula i novi minobacač.

Dok je u tijeku zatvaranje stranih veleposlanstava u zemlji i povlačenje diplomatskih službenika, sirijska vlada ne odustaje od nasilnog gušenja pobune, koje je ponovno najžešće eskaliralo u Homsu. Međunarodna zajednica i dalje pokušava pronaći način za rješenje sukoba u Siriji iako su Rusija i Kina odbile prihvatiti rezoluciju UN-a koju su prošlog vikenda zajedno predložile arapske i europske države.

Homs je po veličini treći grad u zemlji i najveće uporište pobunjeničkih snaga koje već 11 mjeseci odbijaju pokoriti se naredbama predsjednika Bashara al-Assada. Od petka je u sukobima u gradu i okolici ubijeno nekoliko stotina ljudi. Najžešće borbe vode se u okrugu Baba Amr gdje je samo u četvrtak ubijeno 50 osoba.

 

Podijelio mišljenja
Na blagajni vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • -obrisani-:

    Prema navodima ZNAseCIJIH medija ,samo vladine trupe ubijaju a pobunjenici se bore zagrljajima i cvijecem u rukama........ Pljuc

  • VolvicPomme:

    kad Baššār bije nitko suze ne lije

  • -obrisani-:

    o tom po tom Kadijević je i danas koliko znam živ a na Asada se ne bih kladila da neće završiti u nekom sanduku ...