Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmješta oružje
Povratak na članak

Sirija: Napadnu li nas izvana, uzvraćamo kemijskim oružjem!

Assad pobunjenike navlači u džepove, a tada su idealan cilj za kemijski napad, kaže analitičar Zoran Grgić

Komentari 117

CA
canajrasim
23:32 24.07.2012.

obavještajne službe procjenjuju kako ova zemlja posjeduje najveći kemijsko-biološki arsenal na svijetu. >>>> ha,ha,ha ,nego sto, imaju veci arsenal od USA......ma kome vi to

VL
DU
Deleted user
23:47 24.07.2012.

"obavještajne službe procjenjuju kako ova zemlja posjeduje najveći kemijsko-biološki arsenal na svijetu." imao je i irak, ali ga je dobro sakrio pa ga još ameri traže oko bušotina, širite židovsku propaganudu

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
23:51 24.07.2012.

Izgleda da "zapadnim demokracijama" nedostaje inspiracije…, pa prodaju iste price kao i kad su napali Irak. Poslije nekoliko stotina tisuca mrtvih, milijuna u izbjeglistvu i nevidjenoj destrukciji, uspjeli su samo pronaci i objesiti Sadama Huseina. A od "najveceg arsenala bioloskog i kemijskog oruzja" ni traga ni glasa! I pojeo vuk magarca.

VL
DU
Deleted user
06:10 25.07.2012.

Bravo Assade udri teroriste svim s cim stigne,nezali nikavog oruzja,samo udri bandu i cim prije osobodi svoju drzavu,eh sto nisam kakva nebeska sila da ti pomognem,i nas su `90 domaca banda izdajnicka uz potporu stranog agresora i terorista napadali sa sviju strana,ali fala bogu i tome je doso kraj,nakon cetir godina mukotrpne borbe i odbrane,mi znamo kakoje imati strane teroriste u svojoj drzavi.

VL
TO
Toni50
23:56 24.07.2012.

– Koliko god zvučalo čudno, Assad vrlo vjerojatno navlači "Slobodnu sirijsku vojsku" u taktičku zamku. Slobodnu sirisku vojsku ( Ima li američke slobodne vojske ? Ili slobodna Izraelska vojska Slobodna Rumunjska vojska Slobodna Slovenska v..... Jaki izrazi to nisam čuoam čuo nikada u hrvatskoj ali niti kod Srba Franjo navlači "Slobodnu Srpsku" vojsku u hrvatskoj u taktičku zamku .!!!!!......

VL
OB
-obrisani-
06:48 25.07.2012.

Jadni li smo mi na zapadu u pseudo demokraciji koja je zapravo diktatura. Novinari nemaju nikakav profesionalni integritet pa pišu naručene gluposti. Sirija je objekt neviđene agresije,a Slobodnu sirijsku vojsku čine banditi,kriminalci i islamski radikalni vehabije. Mi zapravo živimo u zionističkojm demonkraciji koja je izopačila sve temeljne ljudske vrijednosti naše civilizacije.Tako su banditi postali borci za slobodu,oni koji nam vraćaju neokolonijalizam i robovlasništvo su tobože referenca za demokraciju,Sve su zaprljali i uneredili.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:07 25.07.2012.

Ono što me brine je činjenica da bi bojni otrovi mogli biti upotrijebljeni, naravno ne od strane regularne sirijske vojske, nego od tzv "slobodne" sirijske vojske i "prijatelja" Sirije, te bi se za to, kao i mnogo puta do sada optužio "režim" baš kao što se optužuje za masakre. Samo bi ovaj put prijatelji Sirije imali savršen izgovor da napadnu. Da ubijanje civila "za više ciljeve" nije strano ni SAD ni Izraelu, je poznato (operacija "northwood" recimo za primjer, ili potapanje SS Patria) Inače zemlje koje nisu potpisnice konvencije o zabrani uporabe KB oružja uz Siriju su Sjeverna Koreja, Angola, Južni Sudan, Egipat i Somalija. Izrael je potpisnik no to mu nije niti najmanje smetalo da upotrijebi bojne otrove protiv palestinaca, naravno bez osude. Čemu onda taj dokument kada je za neke zemlje ništavan?

VL
DE
Daniel Ellsberg je heroj
07:42 25.07.2012.

DIO 1 Davne 1939. godine, kada je geopolitički nesretna Poljska gurnuta u šestogodišnja ratna stradanja, Hitlerova je Njemačka – pripremajući teren za svoj strateški prodor na istok, sve do liderskih naftnih izvora u kaspijskoj regiji – već bila preuzela Sudete, rastrojila Čehoslovačku, prisvojila Austriju i porobila Židove pod nacističkom vlašću. Preteča UN-a, Liga naroda, tada je glumila budalu, koja ništa ne primjećuje, a tada vodeći europski mediji gledali su samo na kratkoročne interese svojih nacionalnih vrhuški.

VL
DE
Daniel Ellsberg je heroj
07:43 25.07.2012.

DIO 2 Ove, posve aktualne, 2012. godine, kada je geopolitički nesretna Sirija gurnuta u ratna stradanja na još neodređeno vrijeme, imperijalna je Amerika – pripremajući teren za strateški udar na naftonosni Iran – već preuzela i rastrojila sve strateške pred-komade u okruženju tog skorog središnjeg ratišta: i Libiju, i Irak, i Afganistan, uz odavno »svoje«, od Egipta i Saudijske Arabije, do Kuvajta, Emirata, Turske i Izraela. Ujedinjeni narodi, kao sljednici Lige naroda, glumataju već dugo nešto gore od slijepih budala, pa u tom baršunastom ozračju kao ne vide da se liderskom američkom golom silom i s njom umreženim zapadnim imperijalnim ambicijama preko naftonosnog Srednjeg istoka pokušava stvoriti svjetski poredak za »posljednje dane«.

VL
DE
Daniel Ellsberg je heroj
07:49 25.07.2012.

DIO 3 U tom velikom vrtlogu, kao i davne 1941., manje zemlje-sateliti i većina njihovih posve omamljenih medija, priklanjaju se najmoćnijim imperijama u svojem okruženju i njihovoj ratnoj propagandi, zanemarujući zločinačku dimenziju te dosad najbrutanije bitke za energetsku opskrbu vodećih sila svijeta. Sirija je zemlja, koja trenutačno ima najnesretniju geopolitičku poziciju na naftom žednom globusu: nalazi se između Sredozemlja, kao tankerski najintenzivnijeg prometnog pravca, i Iraka, kao stabilno rastrojenog i posve osvojenog naftnog i plinskog veleizvora. Istodobno je u strateškom ratnom savezništvu s Iranom i Rusijom, ili točnije – na putu idućoj američkoj agresiji, kojom bi se trebao zaokružiti američki prodor na Srednji istok, kao što se napadom na SSSR trebao zaokružiti njemački prodor na ondašnji naftovodni istok.

VL
RE
rezonancija
08:04 25.07.2012.

larissa potpisujem..i jos bi dodao...cionisti su u potpunosti izmanipulirali pogotovo slavenske zemlje;koje su apsolutno ideolosko-religijski programirane...komunizam je produkt khazara a biblija je vulgarni ep o klanju,ubijanju,incestu,pedofiliji...mislim na stari zavjet...koji je u potpunosti taman kao noc...

VL
RE
rezonancija
08:07 25.07.2012.

nadalje fantomski bijeg zidova iz egipta je najveca podvala u ljudskoj povijeti...bili su prognani iz babilona,sirije,perzije,rima...i onda iz egipta...a i dva puta iz europe...citajuci ove u potpunosti izmanipulirane medije onima sto imaju soli uglavi sad vide i zasto...u vlastitoj drzavi ti sole pamet...ali nece oni jos dugo...uvijek isto naprave...extremno su agresivni u nastupu...i to ih previse razotkrije...

VL
IR
irani
08:21 25.07.2012.

Sumanuti sirijski masovni ubojica se sprema na jos gore zlocine protiv vlastitog naroda, a obozavatelji svega sto nije civilizacija to, naravno, odobravaju. . Jadno.

VL
LI
liskovaca
08:28 25.07.2012.

kakva propaganda!!! Tko je napisao ovu bajku? BBC? Zašto Sirija ne bi imala pravo napasti izrael jer imaju nuklearno oružje? Vidite, sve se vrti oko izraela a uvijek su drugi krivi!

VL
DU
Deleted user
08:42 25.07.2012.

Nekako mi se čini da se opet nalazimo u 1935 godini više manje kada su se Nijemci pripremali za drugi svjetski rat. I onda pročitam komentar jednog od čitatelja koji u potpunosti opravdava ono što sam ja odavno mislio samoo se nisam mislio da je to istina. I eto sve se ponavlja, imena su se promijenila a politika je ostala ista. Treći svjetski rat samo što nije počeo.

VL
DU
Deleted user
08:47 25.07.2012.

"inter" I treba da pocne treci svjetski rat,pa da se izraelci "premjeste"naprimjer na Aljasku,da ne zagadjuju normal svjet,jer na Aljasci je hladno i tesko se okolina zagdjue,poslije svako svjetsko rata,ovi se doticne premjestaju negdje drugdje,strasan narod ni skiem nemogu,jadno do bola.

VL
ST
stomugromova
08:52 25.07.2012.

25.07.2012. u 08:21h irani je napisao/la: Sumanuti sirijski masovni ubojica se sprema na jos gore zlocine protiv vlastitog naroda, a obozavatelji svega sto nije civilizacija to, naravno, odobravaju. . Jadno. +++++++++++ A ti se javljaš u ime svojih shizofrenika i psihopata koji boluju od 122 nasljedne bolesti,karakteristične samo za tvoju skupinu,od kojih su mnoge bolesti nervnog sistema.I takvi psihopati imaju u svom arsenalu oko 400 A bombi ????? Najsmješnije je da se stalno izdaješ za civilizaciju ! Valjda si mislio na anticivilizaciju kojom ste zagadili našu civilizaciju.

VL
ST
stomugromova
08:55 25.07.2012.

Teroristički Zionstein ima licencu za ubijanje,a njegove žrtve se ne bi smeje niti braniti jer ako su naoružani,odmah slijede optužbe za antisemitizam i negiranje holo$casha.

VL
DU
Deleted user
08:58 25.07.2012.

25.07.2012. u 08:47h kordunas je napisao/la: Kako je krenulo sa zatopljenjem i tamo će biti višak. Problem je u tome što uvijek naježe oni koji nisu ništa krivi, a oni koji su izazvali ratove uvijek pobjede. Bez obzira tko su i što su.

VL
DZ
dzukaficuka
23:28 24.07.2012.

Pospricaj ih sa sprejom protiv komaraca

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.