Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KADROVSKE PROMJENE

Siniša Kovačić imenovao nove ljude u HRT-u

Sanja Ivančin i Boris Kotarski
Foto: Krasnodar Peršun (za HRT)
1/5
25.03.2016.
u 13:23

Marija Nemčić preuzet će rukovođenje Odjelom za međunarodne odnose i biti voditeljicom velikih projekata HRT-a

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić danas je imenovao Sanju Ivančin vršiteljicom dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Produkcija Hrvatske radiotelevizije nakon što je s te dužnosti razriješena Marija Nemčić

Marija Nemčić preuzet će rukovođenje Odjelom za međunarodne odnose i biti voditeljicom velikih projekata HRT-a.

Kovačić je također danas imenovao Borisa Kotarskoga vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Tehnologija HRT-a nakon što je dosadašnjemu ravnatelju Dušku Zimonji završio mandat.

Sanja Ivančin rođena je u Zagrebu, a od 1989. godine radi kao producentica na Hrvatskoj radioteleviziji. Sudjelovala je u ostvarenju nekih od najvećih i  najpoznatijih projekata Hrvatske radiotelevizije, među kojima su televizijske  serije Smogovci, Kanjon opasnih igara  i brojne druge. Tijekom dugogodišnje  karijere radila je na dvadesetak televizijskih drama, petnaest dugometražnih  igranih filmova, među kojima su i Duh u močvari, Pjevajte nešto ljubavno,  Crvena prašina, Iza stakla i drugi, te na nizu emisija različitih formata, poput  koncerata, studijskih emisija, dokumentarnih filmova, dječjih emisija itd. Tri je  godine bila odgovorna producentica Obrazovnoga programa Hrvatske  televizije (HRT – HTV), godinu i pol odgovorna producentica Dramskoga  programa Hrvatske televizije, a posljednju godinu i pol radila je u  Produkcijskome odjelu Kultura, umjetnost i religija Hrvatske radiotelevizije. Sanja Ivančin članica je Hrvatskoga društva filmskih djelatnika te Hrvatske  udruge producenata.

Boris Kotarski rođen je 1969. godine, a diplomirao je 1994. na Elektrotehničkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Iste je godine počeo  raditi  na Hrvatskoj radioteleviziji. Od 1996.  godine radio je kao inženjer, a 2003.  godine postao je rukovoditelj Odjela za odvijanje televizijskih programa u  Radnoj jedinici Tehnika Hrvatske televizije (HRT – HTV). Od 2013. godine   rukovoditelj je Radne jedinice Odvijanje programa u Poslovnoj jedinici  Tehnologija Hrvatske radiotelevizije.  Sudjelovao je i vodio značajne projekte za Hrvatsku radioteleviziju. Bio je  voditelj projekta Digitalizacija infrastrukture AV signala 2005. i 2006. godine,  voditelj tehničke realizacije projekta Automatizacija i serversko emitiranje  televizijskih programa od 2013. do 2015. godine, radio je na pokretanju  proizvodnje i emitiranja Trećega programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) i  Četvrtoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 4). Bio je član tima za  uvođenje digitalne proizvodnje informativnoga programa, voditelj tehničke  realizacije uvođenja digitalne televizijske proizvodnje i arhiviranja u  televizijskoj proizvodnji te brojnih drugih projekata. Od 2007. godine sudjeluje u Udruzi kontakt-inženjera Europske unije  radiotelevizija (eng. European Broadcasting Union – EBU), u okviru koje je  član predstavničkoga tijela ACE Bureau, koje radi na ponovnoj izgradnji  eurovizijske mreže za razmjenu vijesti, najvažnijoj obnovi mreže u posljednjih  dvadesetak godina.

>> HRT se zadužuje za 80 milijuna kuna, Radmanova uprava tvrdila da ima 56,9 milijuna dobiti

>> Siniša Kovačić najavio podizanje razine profesionalnosti na HRT-u

Komentara 6

KR
kruti
13:39 25.03.2016.

U hrt-u???

KA
kacavenda
14:14 25.03.2016.

Idemo dalje

NE
Neo001
14:54 25.03.2016.

Na žalost Kovačić nije u mogućnosti smjeniti sav partijski smrad sa jugo srpskg HRT-a. Jedini lijek je privatizacija, pa neka ga plaća partija za koju radi i čiji su uhljebi tu našli svoju egzistenciju i posao za partiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije