Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cestovni boom

Siniša Hajdaš Dončić vraća Zagorcima stari dug

ceste
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
10.12.2013.
u 20:00

Hajdaš Dončić: Činjenica je da Krapinsko-zagorska županija spada u regije u koje se dosad najmanje ulagalo.

Otkad je Siniša Hajdaš Dončić ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Zagorje je pretvoreno u gradilište, cijelu se godinu grade i obnavljaju ceste. Većina postojećih cesta u Zagorju bila je loša i desetak godina prije nego što je Zagorje dobilo ministra, a radilo se vrlo malo.

Potvrdio je to i član uprave HC-a Jurica Krleža, odnedavno potpredsjednik zagorskog SDP-a. – U deset godina, od 2001. do 2011., na području Zagorja investicije HC-a iznosile su 170 milijuna kuna, a od 2011. do 2016. godine planirana su ulaganja više od 928 milijuna kuna – rekao je Krleža u posljednjoj predizbornoj kampanji. U više navrata SDP-ovci su tada govorili kako se konačno vraća dug Zagorcima.

– U ovome trenutku u hrvatsku cestogradnju ulaže se više od 2,5 milijardi kuna, a u Zagorje je u protekle dvije godine uloženo 205 milijuna kuna. Naš je zadatak da stanje prometne mreže u čitavoj zemlji uravnotežimo – rekao je ministar Hajdaš Dončić, dodajući da u sljedećoj godini HC planira nastavak gradnje brze ceste iz smjera Mokrica prema Zlatar Bistrici. U HC-u su najavili i gradnju paralelne ceste od Zaboka do Krapine duge 13,1 kilometar, čija bi samo prva faza trebala koštati 59,5 milijuna kuna. – Opsegom radova i vrijednošću investicija Zagorje se ne može nazvati velikim gradilištem, ali je činjenica da spada u regije u koje se proteklih godina najmanje ulagalo – zaključio je Hajdaš Dončić.

>>Hajdaš Dončić: Uspjeh ZLZ-a je i uspjeh Republike Hrvatske

>>Idućeg tjedna otvara se autocesta do Ploča!

Komentara 16

LJ
ljutko
22:07 10.12.2013.

Zar treba biti ministar nekog kraja( Zagorja,Dalmacije,Istre,Slavonije,Like.........) da se nešto bi gradilo?

MA
matador007
12:28 11.12.2013.

Kakav dug!?Pa zar mi nismo Hrvati?O čemu vi ovdje pričate?Zašto bi se stalno ulagalo negdje drugdje,gradilo negdje drugdje,kakve veze ima od kud je ministar ako je čovjek pošten i savjestan?Kažem,ako je,jer takvih do sada još nismo imali,nije ni ovaj izuzetak,samo ste ga naveli zato jer je iz Zagorja.

MI
mirko0410
11:29 11.12.2013.

pa ima priliku pokazati da je drukčiji, bolji jer Zagorje vjerojatno dugo ne bude imalo poslije njega ministra u tako važnom ministarstvu. Uostalom uzeli su nam magistralu a preko nje napravili autocestu, paralelna cesta je odavno obečana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije