Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZELI PLESO

Hajdaš Dončić: Uspjeh ZLZ-a je i uspjeh Republike Hrvatske

siniša hajdaš dončić christophe petit
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
05.12.2013.
u 08:15

Zahvaljujući ovoj koncesiji dobit ćemo novi putnički terminal u vrijednosti većoj od 200 milijuna eura, rekao je ministar

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić poželio je sreću koncesionaru Međunarodne zračne luke Zagreb, koji je preuzeo upravljačka prava nad Zagrebačkom zračnom lukom. Rekao je da je uspjeh ZLZ-a i uspjeh Republike Hrvatske.

"Zahvaljujući ovoj koncesiji dobit ćemo novi putnički terminal u vrijednosti većoj od 200 milijuna eura. Važno je naglasiti da ćemo kao vlasnici – Republika Hrvatska, Grad Zagreb, Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija od koncesijske naknade tijekom 30-godišnjeg razdoblja dobiti više od milijardu eura", poručio je Hajdaš Dončić na konferenciji za medije.

Direktor razvoja Bouygues Bâtiment Internationala Christophe Petit također je naglasio kako je ovaj projekt veliki uspjeh za Hrvatsku i za koncesionare.

Koncesionar je konzorcij ZAIC s vlasničkim kapitalom od 100 milijuna eura, a čine ga partneri BBI - Bouygues Bâtiment International (20 posto), ADPM - Aéroports de Paris Management (20 posto), IFC - International Finance Corporation, koji je dio Svjetske banke (20 posto), Marguerite - The 2020 European equity fond (20%), TAV - TAV Airports, Turska (15 posto) te Viadukt (5 posto). U projektu su partneri četiri banke koje su osigurale kredite u ukupnom iznosu od 200 milijuna eura – EIB (Europska investicijska banka), IFC (Međunarodna financijska korporacija koja je dio Svjetske banke), UniCredit/ZABA i Deutsche Bank.

Nakon dobivanja koncesije, ZAIC je registrirao tvrtku u Hrvatskoj pod nazivom Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. (MZLZ) koja je i službeni upravitelj Zagrebačke zračne luke te je preuzela sva prava i obveze vezane za Ugovor o koncesiji.

Komentara 15

DU
Dugi666
19:08 04.12.2013.

Ima jedna pjesma laze selo lazu ljudi e pa tako je i sa zracnom lukom preuzima firma koja nema ni kune na racunu nemaju za rezije a trebali bi izdvajat za place mjesecno pet godina oko 14 milijuna kuna dovoljno da se svijet zabrine

A9
AAA-999
20:33 04.12.2013.

Nikada ne vjeruj partiji. Nikadaaaaaaaaaaaaa! Jamaisssssssssssssss!

Avatar puky
puky
20:47 04.12.2013.

... i ovaj hajdaš-dončić očigledno kao i šešelj misli da je Hrvatska ono što se sa Sljemena vidi ... nije mi baš jasno kako će zračna luka u Glavnogradu pomoći mojoj Slavoniji i Baranji posebice nakon maskara koji smo danass sa proračunom doživjeli ... ni jedan nadvožnjak, onaj na "čepinskoj" nedaju da se gradi ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije