Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hajdaš Dončić o padu zrakoplova: To se Croatiji Airlines jednostavno ne može dogoditi

Na pitanje novinara kakvo je stanje u pilotskim kabinama kod nas ministar je kazao da su u njima uvijek "pilot i kopilot".
27. ožujka 2015. u 14:23 28 komentara 2512 prikaza
Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Reuters/PIXSELL

- To se Croatiji Airlines jednostavno ne može dogoditi - kazao je danas ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić komentirajući stravičnu zrakoplovnu nesreću u francuskim Alpama gdje je kopilot zrakoplova Germanwingsa Andreas Lubitz ubio 149 ljudi i sebe tako što je srušio Airbus.

Hajdaš Dončić je u Splitu naglasio kako hrvatska zrakoplovna kompanija Croatia Airlines nije niskobudžetna kompanija te da je jedna od najsigurnijih europskih zračnih kompanija.

U kabinama su uvijek pilot i kopilot

Na pitanje novinara kakvo je stanje u pilotskim kabinama kod nas ministar je kazao da su u njima uvijek "pilot i kopilot".

Njemački tužitelji danas su objavili da su u stanu kopilota Adreasa Lubitza pronašli poderane potvrde za bolovanje te da je svoju bolest skrivao od poslodavca. Motiv tog stravičnog čina još nije otkriven.

>>Kopilot Andreas Lubitz je poslodavcu skrivao bolest, pronađene poderane potvrde za bolovanje

>>Njemački mediji o kopilotu Lubitzu koji je 'poveo rat protiv cijelog svijeta'

>>Kopilot je namjerno srušio zrakoplov Germanwingsa i ubio 150 ljudi

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
 • Avatar satannn
  satannn:

  @Hajdaš Dončić: sa tvojom psihom nešto nije u savršenom redu,idi se malo posavjetuj sa psiholozima ako su i oni za ono što se predstavljaju.

 • Deleted user:

  Kad to kaže ministar koji drži do svojih načela.Da ako ne bude moneizacije autocesta da on neće biti Ministar. I sad da mu vjerujem.A radi se o mojoj glavi a njegovoj.

 • campa:

  Hajdaš Dončić" svakog dana u svakom pogledu sve više napreduje".Izjave su mu sve čudnije i ekstremnije kako bi se reklo narodski lupi i ostane živ.