Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvaraju dug

Siniša Hajdaš Dončić: Autoceste su i sada u koncesiji

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.10.2014.
u 20:21

– Mi samo mijenjamo koncesionara jer smatramo da privatni koncesionar može dati dovoljno novca da zatvorimo nepovoljne kredite – rekao je Hajdaš Dončić

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u intervju RTL-u Danas objasnio je u kojem slučaju će, vezano uz monetizaciju autocesta, ponuditi ostavku premijeru Zoranu Milanoviću.

– Ako budemo zadovoljni ponudom koju ćemo dobiti od potencijalnog koncesionara, i ako Vlada RH nju ne prihvati, a ja osobno smatram da je ta ponuda dobra, onda ću ponuditi svoj mandat na raspolaganje premijeru. Isključivo pod uvjetom da ponuda bude dobra, i da iz nekih razloga, ona ne bude prihvaćena – objasnio je Hajdaš Dončić i koji tvrdi da nije uplašen početkom prikupljanja potpisa protiv monetizacije autocesta.

"Autoceste su sada u koncesiji"

– Autoceste su sada u koncesiji, samo je koncesionar HAC i ARZ, dakle mi samo mijenjamo koncesionara jer smatramo da privatni koncesionar može dati dovoljno novca da zatvorimo nepovoljne kredite svima – rekao je Hajdaš Dončić da se odlučuje između smanjivanja javnog duga i daljnjeg, nepovoljnijeg zaduživanja.

Rekao je da ovaj puta očekuje veći interes za privatizaciju Croatia Airlinesa jer ta tvrtka "dobro provodi plan i program restrukturiranja već drugu godinu, smanjen je broj zaposlenih sa 1100 na 950, a financijski rezultati su pozitivni". Kazao je da će cijeli proces završiti od osam do deset mjeseci.

– Pitanje je može li sadašnja Croatia Airlines s ovoliko aviona i s osobljem koje je vrhunski istrenirano,  biti dovoljno atraktivna da privuče jednog dobrog partnera za dokapitalizaciju, time proširi mrežu i samim time donese neku dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu – rekao je Hajdaš Dončić.

>>'Novcem od monetizacije će se zatvarati krediti HAC-a i ARZ-a'

>>Mijat Stanić: Ako treba, potpise za autoceste skupljat ćemo i u dijaspori

Komentara 16

AN
ANM
21:23 09.10.2014.

Pa jasno da stvaraju dug, kad se dijeli čačićima!

Avatar mihic
mihic
22:51 09.10.2014.

Meni jedno nije jasno ? zašto u koncesiju ide dionica Zg-Lipovac koja izgrađena i otplacena prije 30 godina

Avatar MK
MK
23:04 09.10.2014.

...ova usrana vlada je samo ove godine več napravila proračunski minus od 8.7 mrd. Kuna - a za to smo mogli napraviti 3 Pelješka mosta, a sad neznamo što su kupili nit imamo novac (za 8.7 Mrd. ja bi cijelu Hrvatsku obojao dva puta - a osim toga za farbanje tunela ima računa i kaznenih prijava a za samo ove godine upropaštenih 8.7 Mrd. nema!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije