Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANIMIR MIHALINEC

Sindikatima javnih službi Vladina ponuda neprihvatljiva

Mihalinec
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
06.12.2016.
u 19:34

Mihalinec je najavio da će Vladinu ponudu prenijeti članstvu i u srijedu na konferenciji za novinare iznijeti više pojedinosti

Vlada je konačno iznijela svoju ponudu rješenja i ona je za nas u svakom slučaju neprihvatljiva, izvijestio je u utorak navečer koordinator sindikalnog pregovaračkog tima Branimir Mihalinec nakon četverosatnih pregovora s Vladinim timom u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava o povećanju osnovice plaća u javnim službama prema Sporazumu iz 2009., a slijedom rasta BDP-a.

Mihalinec je najavio da će Vladinu ponudu prenijeti članstvu i u srijedu na konferenciji za novinare iznijeti više pojedinosti.

Odgovarajući na novinarski upit Mihalinec je kazao kako preispitivanje pravne valjanosti sporazuma još nije riješeno jer, kako je rekao, Vladina strana "još nije uspjela konzultirati sve stručnjake radnog prava u Hrvatskoj, a kada će to učiniti, vjerojatno će imati stav".

Upitan o budućim koracima, Mihalinec je najavio da će sindikati sigurno imati kontraponudu i zajednički djelovati dalje. 

Prema Sporazumu iz 2009. Vlada se obavezala na povećanje osnovice plaća  za 6 posto bude li BDP rastao za više od 2 posto uzastopna dva tromjesječja.

>> Prenapuhan nedostatak radne snage: Ukrajinci im draži od starijih Hrvata

Komentara 8

Avatar Dr.Hook
Dr.Hook
20:00 06.12.2016.

Ma zaboli njih za prosvjetare...Njihova djeca ionako idu vani u škole..Bitno da se ima za vojsku,helikoptere..Ko šljivi učitelje.

KR
kritika5
19:49 06.12.2016.

eh, već su vaše plače poreznom reformom prebacili sebi u džep

Avatar Ohjooj
Ohjooj
09:26 07.12.2016.

Plaća učitelja sa VSS je nešto iznad 5.000 - plaća lokalnog službenika SSS je oko 5.500?! O čemu pričamo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije