Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u zagrebu

Sindikati željezničara prosvjeduju zbog mogućih otkaza

'25.10.2011., Zagreb - Prosvjed radnika Hrvatskih Zeljeznica. Prosvjednici su se okupili na Glavnom zeljeznickom kolodvoru od kuda su krenuli prema Ministarstvu pomorstva, prometa i veza. Photo: Slavk
'Slavko Midzor/PIXSELL'
26.04.2012.
u 22:28

Kolona prosvjednika ići će od zgrade Glavnog kolodvora do Ministarstva pomorstva, prometa i infrastruktura

Četiri sindikata koji okupljaju hrvatske željezničare u četvrtak, 3. svibnja, u Zagrebu organiziraju prosvjed na koji pozivaju sve radnike HŽ Infrastrukture. Sindikati prosvjed organiziraju zbog toga što Uprava HŽ Infrastrukture po naputku iz Ministarstva financija želi viškom proglasiti 1200 radnika, kako kažu, bez jasnih kriterija i opravdanih razloga.

Osim otpuštanjima kao jedinoj mjeri uštede, sindikati pozivaju radnike da se suprotstave i Pravilniku o organizaciji HŽ Infrastrukture, koji je "izrađen nestručno, bez uvažavanja struke, normi i normativa", te restrukturiranju bez jasnih ciljeva i rokova.

Prosvjed će početi okupljanjem oko 9 sati na Trgu kralja Tomislava 12, kod Glavnog kolodvora, odakle će se kolona uputiti preko Trnja sve do Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture na Prisavlju.

Komentara 5

KO
korka888
08:06 27.04.2012.

zašto sindikalci ne odgovaraju zbog vrlo povoljnih uvjeta za radnike iz kolektivnog sporazuma, a koji je na štetu poslodavca, i koji su na kraju doveli da je HŽ nepripremljen za izlazak/ulazak na tržište EU i nedovoljno konkurentan

MI
miki1982
08:58 27.04.2012.

Najlakše sindikate okriviti za rad nesposobnih uprava.. baš zbog tih uprava koje su samo štitile svoje interese, barba Lukinih poznanika, i ostalih bisera koji su radili na vodećim pozicijama,a nisu znali osnovne stvari o željeznici dešava se ovo.. brzine suu nam na razini pesesetih godina prošlog stoljeća,pruge se ne obnavljaju, ukidaju do \"privremene \" sanacije...

JV
j.vojvoda
09:04 27.04.2012.

Sto sad protestirate lijencine? Nema vise HDZ-a koji vas je sve hranio. Sad ste vi na vlasti, odnosno vasi. Sad ce se morati zasukati rukavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije