Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sve bliže dogovoru? Sindikati zadovoljni: 'Razgovor je bio konstruktivan'

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH) Branimir Mihalinec nije želio govoriti o brojkama, već je izjavio da su u razgovoru s Vladom ostvareni takvi pomaci da im daju za pravo za nastavak dijaloga
17. rujna 2019. u 17:45 1 komentara 357 prikaza
Predstavnici sindikata na sastanku kod predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Sindikalni čelnici dogovorili su u utorak nastavak dijaloga s Vladom o zahtjevu za 6-postotnim povećanjem koeficijenata u obrazovanju, ocjenivši da je razgovor bio konstruktivan, novi sastanak dogovoren je za idući tjedan, a sindikalne akcije, dok traju razgovori, obustavljene su do danjega.

Ivan Vrdoljak Šef HNS-a Vrdoljak: Vjerujem da ćemo ispraviti koeficijente u obrazovanju

Nakon dvosatnog sastanka s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, čelnici obrazovnih sindikata izjavili su da je razgovor oko 6-postotnog povećanja koeficijenata složenosti poslova u obrazovanju bio konstruktivan.

Potvrdila je to i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak istaknuvši da je zaključeno kako bi dijalog trebalo nastaviti sljedeći tjedan.

"Još uvijek treba promisliti, argumentirati i dogovoriti ono o čemu smo danas razgovarali, kako bi sljedeći tjedan, kada nastavimo taj dijalog, bili sigurni da smo se usuglasili oko rješenja", rekla je Divjak nakon sastanka.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH) Branimir Mihalinec nije želio govoriti o brojkama, već je izjavio da su u razgovoru s Vladom ostvareni takvi pomaci da im daju za pravo za nastavak dijaloga.

Druga ekonomska škola 'gotovo SVE ŠKOLE TO IMAJU' Povećani troškovi obrazovanja: Učenici moraju platiti po 100 kuna participacije

"Ne želimo biti robovi izrečenih brojki. Kada završimo razgovore, rezultate ćemo dati pred naša tijela, koja će donijeti odluku jesmo li s njima zadovoljni ili ćemo na neki drugi način pokušati ostvariti svoja prava", izjavio je Mihalinec.

Čelnica Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) Sanja Šprem rekla je novinarima da konkretan datum sljedećeg sastanka nije poznat. Ponovila je kako je cilj sindikata razgovorima s Vladom postići povećanje koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju za prosječno 6,11 posto.

Na pitanje novinara, čini li se nakon današnjeg sastanka taj cilj dalekim, Šprem je kazala da je "sljedeći tjedan vrlo blizu, pa će vidjeti što će tada biti".

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati