Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikati očekuju odgovor Vlade, o njemu ovisi hoće li ići u štrajk

Ribić: Umjesto socijalnog partnerstva, imamo socijalno neprijateljstvo, zahvaljujući nekompetentnim ljudima nepripremljenim za vlast
13. rujna 2012. u 21:00 16 komentara 3 prikaza
'22.01.2012., Zagreb - Nakon sto su biralista za referendum gdje ce odlucivati o ulasku Hrvatske u Europsku Uniju zatvorena, prebrojavani su glasovi.   Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'

U gotovo polovici srednjih škola, njih 171, izlaznost na referendum o prihvaćanju dodatka Temeljnog kolektivnog ugovora do danas prijepodne bila je 93%. Izlaznost u visokoobrazovnim ustanovama bila je 81%, a istovremeno se izjasnilo 95% učitelja. Sindikalci Matice hrvatskih sindikata komentirali su najavu kaznene prijave protiv bivšeg ministra Radovana Fuchsa, podsjetivši Vladu kako je svojedobno jednostranim odstupanjem od kolektivnog ugovora trošak od 70 milijuna kuna iz proračuna naplaćen s milijardom kuna.

– Umjesto socijalnog partnerstva, imamo socijalno neprijateljstvo zahvaljujući nekompetentnim ljudima nepripremljenim za vlast – kazao je Vilim Ribić. Uzvratili su i na optužbe Samostalnog sindikata zdravstva o nepravilnostima na referendumu.

– Navodi S. Avberšek bezočne su laži – optužila je Anica Prašnjak iz sindikata medicinskih sestara i tehničara. Nakon rezultata referenduma, koji će se znati sutra, sindikati očekuju odgovor Vlade, o kojem će ovisiti daljnji sindikalni potezi, među kojima je i štrajk opcija.

>> Zaposleni u obrazovanju izlaze na referendum o kolektivnom ugovoru

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Tvrtka Solvis
Tvrtka Solvis
Uspješna priča o najvećem domaćem proizvođaču solarnih panela
  • -obrisani-:

    Tražite da vlada javno objavi koliko imaju službenih auotomobila, oni i sva ministarstva, agencije, Čačićeve agencije. Tražite informacije o tome koliko za službene utove po svijetu potroši premijer, predsjednik, ministri, u kojim hotelima i po kojim cijenama odsjedaju, koliko koštaju ... prikaži još! avionske karte, sastav izaslanstava ... i naravno što su taamo konkretno dogovorili. Neka i sebi samnje plaće, za početak.

  • passat:

    Neka profesori i učitelji kažu koliko imaju godišnjeg ali bez laganja imam susjedu koja u školu ide u petnaestak minuta prije osam i več je u pola dvanaest kod kuće i ni jednu subotu i nedjelju ne radi.Predaje mlađima do ... prikaži još! četiri razreda,a kad su meni skinuli deset posto onda su šutjeli koliko rade puno i zarađuju,a što se Jovanovića tiće ja sam zadnja osoba u rh da bi dobio moj glas.

  • -obrisani-:

    Ako vam ne udovolje idite u štrajk. Pokažite im da njihove bedastoće nećete podnosti. Imaju oni mnogo stavki gdje mogu uštedjeti.