Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum

Sindikati očekuju odgovor Vlade, o njemu ovisi hoće li ići u štrajk

'22.01.2012., Zagreb - Nakon sto su biralista za referendum gdje ce odlucivati o ulasku Hrvatske u Europsku Uniju zatvorena, prebrojavani su glasovi.   Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
13.09.2012.
u 21:00

Ribić: Umjesto socijalnog partnerstva, imamo socijalno neprijateljstvo, zahvaljujući nekompetentnim ljudima nepripremljenim za vlast

U gotovo polovici srednjih škola, njih 171, izlaznost na referendum o prihvaćanju dodatka Temeljnog kolektivnog ugovora do danas prijepodne bila je 93%. Izlaznost u visokoobrazovnim ustanovama bila je 81%, a istovremeno se izjasnilo 95% učitelja. Sindikalci Matice hrvatskih sindikata komentirali su najavu kaznene prijave protiv bivšeg ministra Radovana Fuchsa, podsjetivši Vladu kako je svojedobno jednostranim odstupanjem od kolektivnog ugovora trošak od 70 milijuna kuna iz proračuna naplaćen s milijardom kuna.

– Umjesto socijalnog partnerstva, imamo socijalno neprijateljstvo zahvaljujući nekompetentnim ljudima nepripremljenim za vlast – kazao je Vilim Ribić. Uzvratili su i na optužbe Samostalnog sindikata zdravstva o nepravilnostima na referendumu.

– Navodi S. Avberšek bezočne su laži – optužila je Anica Prašnjak iz sindikata medicinskih sestara i tehničara. Nakon rezultata referenduma, koji će se znati sutra, sindikati očekuju odgovor Vlade, o kojem će ovisiti daljnji sindikalni potezi, među kojima je i štrajk opcija.

>> Zaposleni u obrazovanju izlaze na referendum o kolektivnom ugovoru

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
21:18 13.09.2012.

Tražite da vlada javno objavi koliko imaju službenih auotomobila, oni i sva ministarstva, agencije, Čačićeve agencije. Tražite informacije o tome koliko za službene utove po svijetu potroši premijer, predsjednik, ministri, u kojim hotelima i po kojim cijenama odsjedaju, koliko koštaju avionske karte, sastav izaslanstava ... i naravno što su taamo konkretno dogovorili. Neka i sebi samnje plaće, za početak.

PA
passat
21:42 13.09.2012.

Neka profesori i učitelji kažu koliko imaju godišnjeg ali bez laganja imam susjedu koja u školu ide u petnaestak minuta prije osam i več je u pola dvanaest kod kuće i ni jednu subotu i nedjelju ne radi.Predaje mlađima do četiri razreda,a kad su meni skinuli deset posto onda su šutjeli koliko rade puno i zarađuju,a što se Jovanovića tiće ja sam zadnja osoba u rh da bi dobio moj glas.

OB
-obrisani-
21:14 13.09.2012.

Ako vam ne udovolje idite u štrajk. Pokažite im da njihove bedastoće nećete podnosti. Imaju oni mnogo stavki gdje mogu uštedjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije