Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikati očekivali sastanak s Vladom, a stiglo im pismo Bože Petrova

Na pregovore je došao samo pomoćnik ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, koji je ubrzo napustio sastanak
18. travnja 2016. u 11:13 8 komentara 2613 prikaza
Vilim Ribić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Pregovarački odbor sindikata javnih službi pozvao je predsjednika Vlade i Pregovarački odbor Vlade na prvi pregovarački sastanak. Međutim, iz Vlade im je upućeno pismo, a na pregovore je došao samo pomoćnik ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, koji je ubrzo napustio sastanak.

Kako prenosi Dnevnik.hr, Vilim Ribić optužio je Vladu da nisu koordinirani, da je iz šest ministarstava došao samo jedan predstavnik iz ministarstva kulture koji je odustao kad je vidio da nikoga nema.

Ribić je najavio svoj dolazak na sastanak 25. travnja, ali je rekao da je zanimljiv datum poziva jer baš tada u Hrvatskoj nema ministra financija.

– Važno je da na sastanak 25. travnja dođe (premijer Tihomir) Orešković da bi razumio težinu problema. Prenošenje informacije iz treće ruke nije učinkovito i ne dobivaju se prave informacije – rekao je Ribić.

Sindikatima je uoči sastanka upućeno pismo koje je potpisao potpredsjednik Vlade Božo Petrov, a u kojemu stoji kako je Vlada pokazala želju za konstruktivnim socijalnim dijalogom te je prihvatila i pojačala suradnju sa sindikatima "kao najvažnijim partnerima".

>> Od osam sindikata iz javnih službi na pregovore došla tek dva

>> Babić i Topolnjak: Pregovori se ne mogu voditi bez svih ovlaštenih sindikata

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • velikazmija:

    što reći ------petrov ne ulijeva baš povijerenje ni pozicije ni opozicije-

  • R1971D:

    Ha,ha,ha..bas me nasmijalo, ovi rade sprdačinu sa sindikatima, čuj pismo im poslao...ruku na srce, nije mi žao sindikata, ovaj Ribić ko papa, kada ga jednom izaberu, ostaje na čelu do smrti...

  • macor:

    hahaha neka , neka . Neka se Petrov s njima sprda.