Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirenje s Vladom
Povratak na članak

Sindikati javnih službi nastavljaju borbu za pravednije plaće

Sindikalna kampanja bit će usmjerena na promjenu Vladine ekonomske politike, jer s postojećom država ne može ići snažnije naprijed, a s time se slažu i ekonomski stručnjaci

Komentari 5

RO
ronyday
15:45 28.11.2018.

Jedino pravedno bi bilo da se otpusti polovica nesposobnog, uhljebljenog kadra na državnoj sisi. Banalni primjer Čakovca gdje nesposobna pravnica na mirovinskom več godinama maltretira građane, a u susjednoj kancelariji 3 drugraice za sektor tvrtki ništa ne rade. Mora svakomm građaninu koji se mora svratiti u tu ustanovu, a takvog šljama ima previše u ovoj državi.

VL
ST
stefj
14:59 28.11.2018.

Pravednije plaće? Što to znači?... Da li je pravedno da imaju veće plaće od privatnog sektora koji ih i plaća? Da li je pravedno da država zadužuje unuke da bi oni ostvarivali svoje želje? Da li je pravedno da ih ima 20.000 više, a učenika 100.000 manje?... Pravda tu nema puno veze, pravda po njima znači nekome uzeti i dati njima ili nas sve zadužiti i dati njima... Školstvo je rak rana Hrvatske, nikada lošije, a nikada više učitelja. Uz to, danas jedan učenik košta državu 25.000 kn godišnje, s povećanjem plaća i besplatnim udžbenicima to će narasti sigurno na 28.000 Kn. Privatna škola košta 30.000 Kn, to nije nikakva razlika, a odnos prema učenicima nebo i zemlja... Mislim da je krajnje vrijeme da se uvede vaučerizacija i izjednači privatno i javno školstvo. Ovako kako je sada koriste se razni trikovi, skriva se statistika, ne ocjenjuju se učitelji, a sve zato da se ne vidi katastrofa u kojem je sve stanju... Evo svi se hvale EU zemljama, pa uvedimo pravila kao u EU, npr. Skandinaviji. Vaučeri, izjednačavanje privatnih i javnih škola, valorizacija učitelja itd...

VL
DH
dalibor.hren
15:22 28.11.2018.

U štrajku je jedino Stipićev Preporod, koji nije (zbog malog broja članova) reprezentativni Sindikat! Stipić LAŽE kad kaže da pregovori, tj. mirenje nije uspjelo. On niti nije bio na sastanku!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.