Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATERIJALNI POLOŽAJ

Sindikat želi da svaki državni službenik dobije 5000 kuna za hranu

Mediteranska prehrana
unsplash.com
29.08.2019.
u 12:21

Sindikat smatra da bi ponovnim uvođenjem toga prava u znatnoj mjeri poboljšala materijalni položaj državnih službenika i namještenika

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske predložio je u četvrtak ponovno uvođenje dodatka za prehranu za državne službenike i namještenike u iznosu od 5000 kuna godišnje.

Izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak, kojim je u neoporezive naknade uvrštena i novčana paušalna naknada za podmirivanje troškova prehrane radnika do 5000 kuna godišnje, stvoreni su preduvjeti za ponovno uvođenje dodatka za prehranu, odnosno stalnog dodatka u Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, koji se prestao isplaćivati jednostranom odlukom koalicijske Vlade Ivice Račana, ističe sindikat u priopćenju.

Sindikat smatra da bi ponovnim uvođenjem toga prava, koje je bilo ugovoreno kolektivnim ugovorima iz 1996., 1998. i 2000. godine, Vlada u znatnoj mjeri poboljšala materijalni položaj državnih službenika i namještenika, naročito onih čije se plaće kreću u rasponu nižem od iznosa minimalne plaće (3000 kuna) i neznatno većem od 4000 kuna.

Stoga predlaže da se u Kolektivni ugovor ugradi odredba da službenik i namještenik ima pravo na paušalnu naknadu za podmirenje troškova prehrane od 5000 kuna godišnje, koja bi se isplaćivala u jednakim mjesečnim iznosima.

Komentara 43

Avatar Sandinista
Sandinista
12:34 29.08.2019.

Predlažem državnim službenicima da prijeđu u privatni sektor. Tamo ih čeka med i mlijeko, plaćeni gableci, prijevozni troškovi, regresi, božićnice, uskrsnice i nadasve sigurno radno mjesto.

DJ
DjD
12:49 29.08.2019.

Sinikat kao ovakav nema smisla. A ostali što rade kod privatnika su manje vrijedni ili što? Ostao sindikat u komunizmu.

YU
YuBastards
13:04 29.08.2019.

E NE MOŽE! Svi se prehranjujete i dobivate placu od nas koji hrmbamo u privatnom sektoru! Unistavate nas a od nas zivite! Podijelite otkaze barem 50% ekipe u drzavnom sektoru i skinite se nama privatnicima s grbace i one stvari!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije