Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća dob
Povratak na članak

Sindikat umirovljenika protiv nastavka privatizacije mirovinskog sustava

Prosječna mirovina iznosi 3317 kuna, a relativna vrijednost mirovine, tj. udjel prosječne mirovine u prosječnoj plaći, pala je na samo 37,46 posto. Time je Hrvatska dospjela na dno svih država u okruženju (Mađarska i Makedonija - 62 posto, Slovenija - 60,2 posto, Crna Gora - 56,2 posto, Srbija - 49,8 posto, Kosovo - 47 posto, Bosna i Hercegovina - 43,4 posto).

Komentari 3

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:11 24.04.2018.

Još jedna veličanstvena pobjeda neovisne Hrvatske i domicilnih dvonožnih papkara! Niko našim umirovljenicima ne može ništa, jer su ovi jači i od same sudbine, obzirom da njihova država stoji za njima i neštedro im isplaćuje njihove nezaslužene (osim braniteljskih i saborskih) mirovine. To što su najniže mirovine u odnosu prema plaćama, ukazuje samo na to da su u Hrvatskoj plaće i cijene roba medju najvišim u Europi (gledano odzada). Umirovljenici dvonožni papkari mogu sa svojim mirovinama kupiti više kruha nego što ga mogu pojesti, a uz obilje vjerodomoljubnih igara isti su premašili i standard starih Rimljana. To je njima njihova bojna dala, uz neovisnu državu i Franju poglavara.

VL
SZ
slaven.zadravec
11:22 24.04.2018.

Najvažnije je odvojiti mirovine na one koje se baziraju na višedesetljetnom uplaćivanju u mirovinski sustav i one koje se baziraju na privilegijama. Ove druge moraju direktno ovisiti o proračunskim mogućnostima, a ne da se ostvaruju na račun prve kategorije.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
14:04 24.04.2018.

Što znaju izlapjeli umirovljenici što je dobro, a što loše za njih? Njihov ministarski Apostol Marko zna što je najbolje i najpravičnije, tj. da se ubuduće 1/2 polovica doprinosa za mirovinsko osiguranje uplaćuje u drugi mirovinski stup i osiguranici štede za svoju svijetlu budućnost u trećem dobu. Kako će ovi slavodobitnici kakiti u svojoj trećedobnoj svijetloj budućnosti nije izvjesno, ali za očekivati je da će to biti tanko i rijetko, jer će drugostupne fondove pojesti bankarske provizije, devalvacija, loše investicije i kojekakve druge nepogode. Na svu sreću domicilni dvonožni papkari su navikli kroz cijelu svoju svijetlu povijest da tanko kake, pa to za njih neće biti ništa novo i nepodnošljivo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.