Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikat razočaran, Vlada traži smjenu predsjednice NO RIZ-a

Predsjednik Uprave tvrtke Željko Marić smatra da Vlada mora opravdati zašto štite "nekoga tko je radio gubitke i razrješuju nekoga tko je zaštitio tvrtku i vlasništvo u tom momentu".
12. prosinca 2012. u 22:19 2 komentara 130 prikaza
RIZ
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je danas Glavnoj skupštini RIZ Odašiljača predložila smjenu predsjednice Nadzornog odbora Vesne Čižmar i postavljanje Romana Klancira za novog člana Odbora.

Vlada je u kratkom priopćenju samo napisala kako su za smjenu prethodno dobili pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

\"Vlada opoziva NO koji je spriječio devastiranje tvrtke\"

Već jučer su iz sindikata RIZ-a upozoravali da bi se tako nešto moglo dogoditi. \"Ako je nadzorni odbor većinom glasova donio odluku da se spriječi devastiranje tvrtke, a vlada opoziva taj isti nadzorni odbor, zaključak neka donese netko drugi\", kazala je za Radio 101 Vesna Čižmar čiju smjenu Vlada traži.

Predsjednik Uprave tvrtke Željko Marić smatra da Vlada mora opravdati zašto štite \"nekoga tko je radio gubitke i razrješuju nekoga tko je zaštitio državnu tvrtku i vlasništvo u tom momentu\".

\"Savjesno i odgovorno obnašala funkciju\"

Sindikalna povjerenica u RIZ Odašiljačima Marina Glokević razočarana je današnjim potezom Vlade. \"Sramotno da se traži opoziv odnosno smjena predsjednice nadzornog odbora samo zato što je radila savjesno, i odgovorno obnašala svoju funkciju\", kazala je Glokević. Podsjetila je da je bivša Uprava, na čelu sa Kamilom Vranom napravila milijunsku štetu društvu.

Glokević je danas nakon sjednice Vlade prvi puta čula za Romana Klancira koji bi trebao naslijediti Čižmar na čelu Nadzornog odbora.

>>RIZ Odašiljači: Dojavama o bombama žele nas uplašiti

 

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • Avatar Prodanović
    Prodanović:

    Roman Klancir je izuzetno sposoban ekonomist, mislim da bi bilo bolje da je u Upravi!!!!

  • -obrisani-:

    Vladajući će postavljati svoje odabrane poslušnike ako ih ima, a ako nema do daljnjega ostaju bivši poslušnici, koji im ne predstavljaju problem. Sindikati su do sada uglavnom trebali naučiti da su poraženi i da će ih ovi ciljano uništiti. Samo ... prikaži još! on i koji im se priklone ostaju. Možda imaju kupca pa da i ovu tvrtku unovće a radnike unesreće. Ovo nije usamljen slućaj kada se smjenjuje onaj tko je uspješno zaštitio tvrtku, a postavlja onaj koji će je uništiti. Kada bi vladajući radili odgovorno i savjesno, cijenili bi nečiji rad, nečiju zaslugu. Oni su samo dogovorno ufoteljene nesposobne ........ Nije im cilj da nas izvedu iz ove krize, već da nas još dublje sahrane. Bahatost i borba za vlast ih tjera dalje u boj na napaćeni pokradeni narod. Do kada će se ovo podnositi?