Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADNICI U INOZEMSTVU

Sindikat: Radnicima koji rade u inozemstvu stižu ovrhe od preko 100 tisuća kuna

Gužve na ulasku u Hrvatsku na graničnom prijelazu Pasjak
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
03.09.2021.
u 16:20

Radnicima koji rade u iznozemstvu, kažu u sindikatu, stižu rješenja o ovrsi u iznosima od preko 100.000 i više kuna

Predsjednik Hrvatskog sindikata radnika migranata Franjo Lazar najavio je da će o problemu dvostrukog oporezivanja hrvatskih radnika migranata obavijestiti Hrvatski sabor jer rješavanje problema dvostrukog oporezivanja još uvijek nije pomaklo s mrtve točke.

- Najavljujem da ćemo 1. listopada na adresu Hrvatskoga sabora uputiti žalbu zbog duplog oporezivanja radnika migranata, a kako bi se ovaj problem napokon krenuo rješavati - ističe Lazar.

Radnicima koji rade u iznozemstvu, kažu u sindikatu, stižu rješenja o ovrsi u iznosima od preko 100.000 i više kuna. Imaju, kaže, niz slučajeva u kojima je Porezna uprava Varaždin na hrvatske adrese radnika migranata poslala porezna rješenja ili pak rješenja o ovrsi.

Angažirali su i odvjetnika Željka Kaselja te se povezali s austrijskim sindikatom Vidaflex, s kojim su sklopili sporazum i povelju o zajedničkoj suradnji.

VIDEO Učenik ispravio Putina na satu povijesti, a ravnatelj ga zbog toga opomenuo!

Komentara 10

NE
Neutralac
17:53 03.09.2021.

Hrvatska je, kao i obicno pohlepna. Hoce porez na novac koji je vani zaradjen i vec oporezovan... Koji apsurd.... KOJA BANDA....

TA
Tango6
17:22 03.09.2021.

Zato cijele familije bjeze van i nikad se vise nece vratit pa ce porez ubirat od matere svoje ,koliko kriminala u toj maloj drzavi koji kur ne naplate porez od kamatara dilera droge ,carinika koji uzbplacu nose jos dvije tri place mjesecno doma od mita ,policajaca koji naplacuju kazne a ne daju racun uz policijski poso cuvaju i krimose politicari koji imaju vise crnog nego legalnog prihoda od takvih nece naplatit porez nego jebu bakicu koja prodaje paradajz na placu i nasu sirotinju k9ja je otisla van zaradit koji euro da moze obitelj prehranit nije ni cudo da nas bog kaznjava sa potresima i ostalim nedacama

PO
Poskok
17:30 03.09.2021.

Porez se mora platiti,ali jednom.Hrvatska traži da ljudi koji vani rade plate porez i u Hrvatskoj,koji apsurd?! To bi valjda države trebale izmedu sebe da rješe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije